De store rovdyrene har vendt tilbake til Europa, men ulvens vern blir redusert. Et stort EU-prosjekt, ledet fra Norge, skal finne ut hvordan vi sikrer en best mulig sameksistens mellom mennesker og rovdyr.
Forskere har nylig oppdaget et unikt mangfold av fotosyntetiske alger i Arktis. Studien viser at algene bidrar til issmelting i regionen.
Siden 2007 har nøyaktig 200 norske havørnunger fått et nytt hjem i Irland. Til sommeren sendes siste ungekull over til den grønne øya, det markerer slutten på gjeninnføringen.
Historien til Gausadeltaet er begredelig og ganske så typisk, men kan naturrestaurering gjøre framtiden lys?
Smittsomme sykdommer kan skape uforutsette problemer for fjellreven. Nå har forskere kartlagt virus, bakterier og parasitter som utgjør en trussel mot bestandene i Fennoskandia.
Norsk vannkraft mener de er gode på bærekraft, men en studie fra forskningssenteret HydroCen viser også stor variasjon i hvordan vannkraftbransjen håndterer utfordringer knyttet til miljøtiltak.
Midt i Oslo sentrum dukket fremmede, dansende insekter opp. Trolig har de haiket med et juletre fra Danmark.
Når journalister trenger en ekspertuttalelse om sjøfugler, ringer de henne. Og hun tar telefonen. Tone Kristin Reiertsen har som nyttårsforsett å formidle skamløst!
Bymåker sprer smitte, stjeler og bråker. Er det fakta eller bare myter? Her får du svarene.
I flere områder i Østmarka nasjonalpark og friluftslivsområde vil aktiv naturrestaurering kunne øke naturmangfoldet og verneverdiene.
Read the sixth MARCIS Newsletter for project progress and highlights.
Det er ikke bare mennesker som overforbruker naturressurser. En ny studie viser at det kan forklare svingningene vi opplever hos lemen her i nord.
Forskere vil undersøke hva som er bærekraftig høstingsnivå for lirype og skogsfugl gjennom eksperimentelle studier. Resultatene vil være sentrale for framtidas hønsefuglforvaltning.
Er årets vinter kald og stabil nok til at fjellets motor ikke stopper? Vi følger utviklingen ved hjelp av kameratunneler og kunstig intelligens.
Treningsappen Strava gir innblikk i hvordan flatehogst påvirker nordmenns friluftsaktiviteter. Det åpner opp for spørsmål rundt skogens verdi.
Hvert 20. minutt kan NINA-forsker Neri Horntvedt Thorsen se hvor de GPS-merkede rådyrene befinner seg i landskapet. Det gjør det enklere å kartlegge hvordan rådyr kan krysse veien uten å bli påkjørt.
NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity. Follow us on: