Nyhetsartikkel

Møt oss på Elverum!

Publisert 09.08.2018

Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Rovdata deltar på De nordiske jakt- og fiskedager på Elverum fra 9.-12. august. Kom gjerne innom våre to stander for en hyggelig prat!

Foto: NINA
Foto: NINA

NINA vil i år være både på innlandsfisketorget og i Stabburgata. Vi serverer smakebiter fra vår forskning både til lands og til vanns, og vi svarer naturligvis på spørsmål fra publikum.

– Vi stiller med forskere som kan mye om blant annet hjortevilt, skrantesjuke, livet i ferskvann, store rovdyr, hønsefugler og mange andre spennende forskningstema. Du kan prøve deg i lesing av tannsnitt i vårt mikroskop, eller delta i peilekonkurranse der du skal krysspeile deg fram til en skjult sender på messeområdet. Hovedpremien er et viltkamera! sier Morten Kjørstad, forskningssjef i NINA.

Rovdata svarer om Skandobs

Rovdata vil stå sammen med NINA på standen i Stabburgata. Her får du informasjon og svar på spørsmål om gaupe, jerv, brunbjørn, ulv og kongeørn. Rovdata har også med seg en IT-utvikler som kan svare på spørsmål om den nye versjonen av Skandobs.

– Vi stiller med vår app-utvikler på fredag og lørdag som vil demonstrere appen som ble lansert tidligere i sommer.  Legg gjerne turen innom oss og ikke vær redd for å stille spørsmål, oppfordrer Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Flere foredrag

Under jakt- og fiskedagene har du også mulighet til å få med deg flere foredrag fra NINA-forskere. Fredag vil Tonje Aronsen holde foredraget «De skumle rømlingene – oppdrettslaks i norske vassdrag» ved Innlandsfisketorget på Prestøya. På lørdag vil forskningssjef Jon Museth på samme sted holde foredraget «Krøkle i Storsjøen – hvorfor er det så ille når vi får stor ørret?». Senere samme dag vil Henrik Berntsen holde foredraget «Pukkellaks, kanskje til besvær?». På søndag vil de to brødrene John og Morten Odden (Høgskolen i Innlandet) holde foredrag i auditoriet «To brødre på sporet av gauper, leoparder, snøleoparder og tigre».

Få gratis plakater!

Med seg til Elverum har NINA også plakater om humler, maur og villbier, som er andre spennende forskningstema som NINA jobber med. Plakatene deles ut gratis til publikum og her er det første mann til mølla som gjelder.

– Det er med andre ord mye spennende å få med seg på våre stander på Elverum denne helga. Hjertelig velkommen skal du være! sier Morten Kjørstad.

Kontaktpersoner:

Morten Kjørstad, forskningssjef Trondheim
Jonas Kindberg, leder i Rovdata
Jon Museth, forskningssjef Lillehammer

   Motta nyhetsbrev fra nina