Nyhetsartikkel

Ny podcast fra NINA

Publisert 15.04.2019

Finnes det planter i Arktis? Er lundefuglen så presis som man skal ha det til? Hvorfor er fjellreven fortsatt utrydningstruet? Og hva skjer om parasitter sprer seg i norsk natur?

Det noen av spørsmålene vi får svar på når forskerne fra Norsk institutt for naturforskning får utfolde seg i den nye podcasten «Naturligvis».  Her kommer NINA-forskerne til å fortelle om unike opplevelser på jobb i naturen, og dele kunnskap og fakta om det de forsker på.

I første episode, "Botanikere på cruiseskip" fikk vi høre hvorfor to av forskerne fikk betalt for å dra på luksuscruise i Arktis. Dagmar Hagen og Kristine Bakke Westergaard var innom alt fra paljettkjoler og rike amerikanere til truede arter i det overraskende grønne Arktis.

I andre episode "Lundefugl - havets klumsete kanari" lærer vi om en av våre mest ikoniske sjøfugler. Forsker Tycho Anker-Nilssen har forsket på lundefuglen i 30 år, og nå er han på sporet av hvorfor det går så dårlig med den lille tøffingen.

Og vil du komme i kontant med din indre naturdetektiv, er påske-spesialen av Naturligvis noe for deg!

Du kan lytte, abonnere eller laste den ned der du finner podcastene dine som iTunes, Spotify og Spreaker, eller fra https://www.nina.no/Podcast.

 

Listen to "Naturligvis" on Spreaker.

   Motta nyhetsbrev fra nina