Nyhetsartikkel

NINA signerte i dag samarbeidsavtale med UNEP-WCMC

Publisert 04.07.2019

I forbindelse med Trondheimskonferansen om biologisk mangfold, signerte NINA idag en ny samarbeidsavtale med UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC).

Direktør Neville Ash i UNEP-WCMC og adm. direktør Norunn S. Myklebust i NINA. Foto: Trine Hay Setsaas
Direktør Neville Ash i UNEP-WCMC og adm. direktør Norunn S. Myklebust i NINA. Foto: Trine Hay Setsaas

Den FN-tilknyttede og Cambridge-baserte stiftelsen er ledende i verden på naturkunnskap. De samarbeider med forskere og beslutningstakere verden over med mål om å øke betydningen av naturmangfold i politikkutvikling.

Som den ledende forskningsinstitusjonen på natur og samspillet mellom natur og mennesker i Norge, skal NINA nå sammen med UNEP-WCMC bidra til å at verdien av natur og naturmangfold blir prioritert på den norske og den internasjonale agendaen.

Denne samarbeidsavtalen er et viktig ledd i NINAs pågående internasjonalisering. Det Internasjonale Naturpanelet (IPBES) er tydelig på at gjennomgripende endringer, med naturen i sentrum er helt avgjørende for å ivareta naturen som livsgrunnlag. Gjennom økt internasjonalt samarbeid og kunnskapsinnovasjon skal vi utarbeide fremtidsrettede løsninger for en bærekraftig fremtid.

-NINA satser internasjonalt, og UNEP-WCMC er en viktig kunnskapsleverandør som vi gleder oss til å skape nye prosjekter sammen med, sier en fornøyd Norunn S. Myklebust i NINA

Her kan du lese mer om UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC)

Kontakt:

Norunn S. Myklebust

Trine Hay Setsaas

 

   Motta nyhetsbrev fra nina