Nyheter

 

Årsmelding 2010

Published on: 24. June 2011
Author: Kristina Jones

Årsmeldingen for 2010 gjenspeiler et godt år for NINA.

Norsk institutt for naturforskning (NINA) sin årsmelding for året som gikk er nå klar. Årsmeldingen gir en oppsummering av NINAs aktivitet og resultater i 2010.

– Stor oppmerksomhet omkring miljøspørsmål har gitt NINA mange oppdrag og stor vekst i antall ansatte, sier administrerende direktør Norunn Myklebust. Fra 2007 til 2010 fikk NINA 45 nye medarbeidere, dette er en økning på nær 30 %.

Solid kompetanse

NINA sitter med en solid og bred kompetanse innenfor forskning på natur og samfunn. De mer enn 200 medarbeiderne i NINA leverer et bredt spekter av tjenester gjennom forskningsprosjekter, miljøovervåking, utredninger og rådgivning.

– I tillegg til samarbeidet omkring miljøvennlige løsninger for fornybar energi i CEDREN, har etableringen av Rovdata vært blant de store aktivitetene våre i 2010, sier Myklebust. Rovdata har ansvaret for formidling, drift og utvikling av Nasjonalt overvåkingsprogram for rovvilt.

Den utstrakte prosjektvirksomheten i Norge suppleres med samarbeid som staben har med institusjoner i over 30 land i Europa, Afrika, Asia og Amerika.

Synlig i samfunnet

NINA har ambisjoner om å styrke sin rolle som samfunnsaktør, og har gjort seg godt synlig i året som gikk, blant annet gjennom foredrag og jevnlige oppslag i meda. I 2010 holdt medarbeidere i NINA til sammen 667 foredrag, mens antall loggførte medieoppslag var 2290.

I 2010 hadde forskerne i NINA over 200 publikasjoner i vitenskapelige tidskrifter, og det er flere per år enn noen gang tidligere. 

Flytter til Gløshaugen

Planleggingen av NINA sitt nybygg på Gløshaugen har stått i høysetet, og byggingen ble satt i gang nå i vår. Bygget, som blir et lavenergibygg med miljøvennlige løsninger, skal stå klart sommeren 2012.

– Med flyttingen av hovedkontoret til Gløshaugen, vil alle NINAs avdelinger være samlokalisert med andre forsknings- og kompetansemiljøer, sier Norunn Myklebust.
 

Last ned årsmeldingen her (pdf):

 


 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: