Nyheter

 

Hvitkinngåsa i tekst og bilder

Published on: 1. December 2015
Author: Camilla Næss

Gåseforsker Ingunn Tombre og forfatter Kirsti Blom tar oss med på hvitkinngåsas utrolige reise, fra overvintringsområdene i Skottland til hekkeområdene på Svalbard.

Hvitkinngåsa i tekst og bilder
Hvitkinngåsa er den sjuende boka i Polarserien, faktabøker om dyr og natur for barn og unge.

Ingunn Tombre, seniorforsker i NINA, og forfatter Kirsti Blom har skrevet bok om hvitkinngåsa. I boka følger vi hvitkinngåsa gjennom et helt år, på dens utrolige reise fra overvintringsområdene i Skottland, nordover langs Helgelandskysten og Vesterålen til hekkeområdene på Svalbard.

Ingunn Tombre har jobbet med gås siden 1992, og hun skjønte raskt at dette var godt bokmateriale.

–De er fascinerende skapninger, med ulike personligheter og et fascinerende levesett. En art som er godt egnet for å formidle kunnskap, sier Tombre. Faktabøker for barn og unge er nemlig mangelvare, påpeker forfatteren. At kulturrådet har nå kjøpt inn boka betyr blant annet at den også sendes til skole- og folkebibliotek i hele landet.

Et samarbeid med Kirsti Blom var like selvsagt. Det to har kjent hverandre lenge, og Blom har tidligere utgitt flere andre bøker i Polarserien, faktabøker om dyr og natur for barn og unge.

– Kirsti er veldig god på tekst, jeg kunne aldri laget denne boka alene, sier Tombre.

Boklansering: hvitkinngåsa

Tirsdag 1. desember kl. 18.30 blir det boklansering på Framsenteret, Biblioteket i 1. etasje. Her får du litterære smakebiter fra boka, og muligheter for signering. Det blir servering av sprudlende drikke, og Lars Bremnes kommer ens ærend fra Harstad for å synge om gåsa.

Boka er utgitt av Cappelen Damm med støtte fra Framsenteret og NINA, og er den sjuende i Cappelen Damms populære polare sakprosaserie for barn og unge.

Hvitkinngåsa

«Hvitkinngåsa trosser vær og vind, og krysser landegrenser, hav og klimasoner for å sørge for seg og sine. Vinterstid holder gåseflokken til i Solway, sørvest i Skottland. Om sommeren flyr den langs Helgelandskysten og Vesterålen til Svalbard. Ferden er lang, fiendene og farene er mange. Gjennom tekst og bilder kommer vi tett innpå livet til hvitkinngåsa i denne boka. Bli med på den spennende reisen!» Boka kan bestilles på nett.

Kontakt: Ingunn Tombre

 

 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: