Nyheter

 

Kongens fortjenstmedalje til Karl Baadsvik

Published on: 16. December 2014
Author: Camilla Næss

Karl Baadsvik har blitt tildelt Kongens fortjenestmedalje for sitt pionerarbeid på flere områder innenfor oppbygging av kunnskapen om norsk natur. 

Kongens fortjenstmedalje til Karl Baadsvik
Karl Baadsvik overrekkes Kongens fortjenstmedalje av assisterende fylkesmann Britt Skjelbred. Foto © Øystein Baadsvik.

Tekst: Beate Horg/Artsdatabanken

Karl Baadsvik har vært en sentral person innenfor økologi, natur- og miljøvern i Norge i over 40 år, og har fungert som en viktig brobygger mellom vitenskap og samfunn.  Hans innsats har vært av uvurderlig betydning, spesielt når det gjelder å fremskaffe kunnskap om norsk natur og formidle den til samfunnet. Han har bidratt sterkt til å etablere flere institusjoner som i dag har en helt sentral plass i forskning og formidling på miljøfeltet. 

Baadsvik var sentral i oppbyggingen av landets første studietilbud innenfor økologi ved universitetet i Trondheim. Dette pionerarbeidet dannet senere mal for tilsvarende studier ved andre læresteder i Norge

I 1985 ble Baadsvik tilsatt som kontorsjef ved det nyopprettede Direktoratet for naturforvaltning (DN) i Trondheim. Kort tid etter at han begynte i DN ble han avdelingsdirektør for direktoratets forskningsavdeling og i 1987 tilsatt som assisterende direktør ved direktoratet.

Baadsvik ble i 1988 ansatt som den første direktøren i Norsk institutt for naturforskning (NINA), og spilte en viktig rolle i arbeidet med å utvikle instituttet som en uavhengig aktør. 
I 2004 ble Baadsvik oppnevnt som den første styreleder i Artsdatabanken, og i 2006 som den første styreleder i Norsk Villreinsenter.

Baadsvik er i dag pensjonist, men er fortsatt aktiv som styreleder i Norsk villreinsenter og som konsulent for Artsdatabanken.   


Baadsvik ble i 1988 ansatt som den første direktøren i Norsk institutt for naturforskning (NINA). 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: