Nyheter

 

Kunnskap om rovdyrene

Published on: 27. May 2013
Author: Camilla Næss

NJFFs hefteserie om jakt på store rovdyr i revidert utgave 

Kunnskap om rovdyrene
Les mer om gaupa i NJFFs hefteserie om jakt på store rovdyr. Foto © J. Linnell/NINA
Rovdyrenes tilbakekomst har vekket sterke følelser til live. Våre politikere må balansere vern av rovdyr med menneskets bruk av utmarka, og Stortinget har satt konkrete målsetninger om størrelse på rovdyrbestandene. Det er en bred politisk enighet om at antall rovdyr i så stor grad som mulig skal reguleres til de fastsatte bestandsmålene gjennom ordinær jakt. Jakt på store rovdyr er kontroversielt for noen, og en spennende utfordring for andre. 

Norsk institutt for naturforskning (NINA) er den største forskningsinstitusjonen som er involvert 

i viltforskningen i Norge. NINA-forskere har i samarbeid med kolleger fra andre institutter drevet feltbasert forskning på ulv, bjørn, gaupe og jerv i flere tiår. Forskningen har resultert i kunnskap som kan sikre en forsvarlig høsting, og sikre den langsiktige overlevelsen til disse fascinerende dyrene. 

NINA legger også stor vekt på å formidle forskningsresultater til et bredt publikum. Vi har derfor bidratt med faktainformasjonen om de store rovdyrenes biologi og økologi i NJFFs hefteserie om jakt på gaupe, bjørn og jerv. 

–Som kunnskapsleverandør tar NINA ikke stilling for eller imot jakt, sier administrerende direktør Norunn Myklebust. Men vi tror det er viktig at forskningsresultatene våre blir tilgjengeliggjort overfor de som forvalter og driver jakt på de store rovdyrartene. Vi er derfor glade for muligheten til å samarbeide med NJFF om denne serien som et ledd i vår informasjonsvirksomhet overfor allmennheten og norske jegere spesielt.


Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: