Nyheter

 

NINA sekretariat for europeisk biomangfoldforskning

Published on: 2. March 2009
Author: Camilla Næss

Fra første april 2009 overtar NINA sekretariatet til ALTER-Net. ALTER-Net er et tverrfaglig europeisk ”Network of Excellence” innenfor biologisk mangfold, og har vært operativt i fem år. NINA vant den utlyste konkurransen om å få sekretariatet fra 2009, og har sikret midler til drift for en periode på tre år. Jiska van Dijk i NINA blir koordinator og leder for sekretariatet.

NINA sekretariat for europeisk biomangfoldforskning

Hovedmålet til ALTER-Net er å bidra til bærekraftig bruk, forvaltning og vern av biologisk mangfold og økosystemer gjennom en forent europeisk forskningsinnsats. Nettverket gir en enestående mulighet til å ivareta langsiktig tverrfaglig forskning på europeisk nivå innenfor biodiversitet, gjennom en fagkombinasjon av økologi, samfunnsvitenskap, økonomi og informasjonsteknologi.

ALTER-Net avsluttes som EU-prosjekt våren 2009, men konsortiet har undertegnet en avtale som bl.a. innebærer etablering av et sekretariat som skal videreføre samarbeidet. Nettverket omfatter i dag ca 20 institusjoner og 500 europeiske forskere, som til sammen produserer over 1000 vitenskapelige publikasjoner hvert år. ALTER-Net er et rammeverk for å møte utfordringene knyttet til strategisk utvikling av forskning, overføring av kunnskap til samfunnet og forvalting av biologisk mangfold i nasjonal og europeisk sammenheng.

Med sekretariatet får NINA en sentral og ledende rolle i framtidig utvikling av tverrfaglig biodiversitets- og økosystemforskning i Europa. I tillegg vil sekretariatet få en viktig koordineringsfunksjon knyttet til felles europeiske metoder/standarder for kartlegging og overvåking av biologisk mangfold. I tillegg skal sekretariatet bidra til bedre kommunikasjon mellom forskning, forvaltning og andre brukere i biodiversitetsspørsmål.

Kostnadene knyttet til drift av sekretariatet skal finansieres gjennom bidrag fra partnerne i ALTER-Net samt nasjonale bidrag fra Norges forskningsråd og Direktoratet for naturforvaltning.

Kontaktperson i NINA: Jiska van Dijk

Her kan du lese mer:
Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: