Nyheter

 

Setter Svalbard-gjess på kartet

Published on: 9. April 2010
Author: Camilla Næss

Prosjektet GOOSEMAP har samlet alle kjente registreringer av gjess på Svalbard i kartform. Disse dataene er nå tilgjengelige på en egen nettside.  

 

Setter Svalbard-gjess på kartet
Foto © P.Clausen
Prosjektet GOOSEMAP har samlet stedfestede registreringer av kortnebbgås, hvitkinngås og ringgås på Svalbard på kart. Kartene viser hvor det er registrert gjess i ulike faser av hekkesesongen, og viser både kjente gåseområder og kunnskapshuller. Denne informasjonen kan blant annet bistå i forvaltningen av de tre gåseartene på Svalbard, sier prosjektleder Ingunn M. Tombre (NINA). Prosjektets sluttprodukt foreligger nå som en web-side, med alle kartene og generell bakgrunnsinformasjon.
 
GOOSEMAP har samlet informasjon fra en rekke institusjoner og privatpersoner, bl.a. fra Norsk Polarinstitutt, Sysselmannen på Svalbard, Wildfowl and Wetlands Trust, Universitetet i Groningen, Danmarks Miljøundersøgelser, NINA, m. fl.
Det finnes sannsynligvis også registreringer som ikke er med i dette datagrunnlaget. For dem som har slik informasjon anmodes det om at dette legges inn i Artsdatabankens databaser gjennom www.artsobservasjoner.no. Ta gjerne kontakte med prosjektansvarlig Ingunn M. Tombre.
 
Prosjektet har vært et samarbeidsprosjekt mellom NINA og Danmarks Miljøundersøgelser, og er finansiert av Svalbards Miljøvernfond.
 
 
 
Kontakt i NINA: Ingunn M. Tombre
 
Her kan du lese mer:

 

 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: