Nyheter

 

Villsvin i Norge – hva nå?

Published on: 23. January 2020
Author: Jan Arne Stokmo

Det observeres stadig flere villsvin i Norge, og det reiser spørsmål hos mange. Hvor mange er de? Er de en trussel mot tamme griser, andre dyr i skogen eller oss mennesker? Hvordan håndterer forvaltningen denne nye arten? Kom og lær mer på et åpent seminar!

Villsvin i Norge – hva nå?
Foto: Viltkamera.nina.no

Norsk institutt for naturforskning (NINA), Veterinærinstituttet og Utmarksavdelingen for Akershus og Østfold inviterer til åpent fagseminar om villsvin 11. februar på Clarion Hotell Congress Oslo Airport.

Seminaret er for alle interesserte. Påmelding og program finner dere her (Påmeldingsfrist er lørdag 1. februar)

– Sentrale spørsmål er: Hva vet vi om den eksisterende villsvinbestanden i Norge, og hva må vi vite mer om i forvaltningen av arten? Vi har invitert foredragsholdere fra Miljødirektoratet, Mattilsynet og viltforvaltning på fylkesnivået. Fra Sverige kommer villsvinforskere fra Sveriges landbruksuniversitet (www.slu.se). Det blir også presentasjoner fra NINA, Veterinærinstituttet og Utmarksavdelingen for Akershus og Østfold, forklarer John Odden, seniorforsker i NINA.

Seminaret gjennomføres som en del av et forprosjekt finansiert av Regionale forskningsfond Oslofjorden. Prosjektet tar sikte på å avdekke de viktigste forskningsbehovene for en framtidig forvaltning av villsvin.

Kontaktpersoner i NINA:

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: