Nyhetsartikkel

NINAs tiltak, arbeid og aktivitet i den pågående koronasituasjonen

Publisert 19.03.2020

Myndighetene har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. NINA følger retningslinjer og oppfordringer, og vil gjøre det vi kan for å begrense spredningen.

Som arbeidsgiver har vi et ansvar i å begrense spredningen, samtidig som vi må sikre trygg drift både på kort og lenger sikt.

Vi innførte torsdag 12. mars disse tiltakene:

  • Vi oppfordrer alle i NINA til å jobbe hjemmefra inntil videre.
  • NINA pålegger alle å avlyse eller utsette planlagte jobbreiser til utlandet, og vi oppfordrer også alle ansatte til heller ikke å dra på private reiser utenlands.
  • Vi ber også alle om å  begrense  reiser med kollektivtransport innenlands som ikke er strengt nødvendige, og dette gjelder både jobbreiser og private reiser.  

Alle som har praktisk mulighet til det arbeider hjemmefra, og all kontakt og møteaktivitet gjennomføres smittefritt via e-post, telefon og virtuell møter. NINA har gode digitale samhandlingsløsninger og det rapporteres om at ansatte har organisert seg godt og takler de store endringene.

Også i NINA har vi mange medarbeidere med ansvar for barn som nå ikke kan gå i barnehage og skole, dette medfører naturligvis lavere arbeidskapasitet i den aktuelle perioden.

Feltarbeid og laboratorier

Feltarbeid og analyser på våre laboratorier er avgjørende for gjennomføringen av mange av våre prosjekter. Våren er normalt en travel tid for feltarbeid for våre medarbeidere, med datainnsamling til vanns og til lands over hele landet.

Vi gjør nå en vurdering av de enkelte feltaktiviteter ut fra smittevernhensyn, og vi har kontakt med aktuelle kommuner, lokale kontaktpersoner og oppdragsgivere om dette.

Vi har valgt å opprettholde en redusert kapasitet på våre laboratorier, og her har vi forsterket hygiene og smittetiltak.

Ta kontakt

Det er viktig for NINA å opprettholde god kontakt med oppdragsgivere  og samarbeidspartnere. Vi forsøker derfor å gjennomføre planlagte møter på en best mulig måte ved hjelp av digitale samhandlingsløsninger. ​ 

Ta kontakt med aktuell prosjektleder eller kontaktperson dersom du har spørsmål.

Her finner du kontaktinformasjon for våre ansatte

For generell informasjon:

Adm. direktør Norunn S. Myklebust

Kommunikasjonssjef Bjørg Bruset

 

 

 

   Motta nyhetsbrev fra nina