News

NINA news

Prisvinnende forskere

Published on: 19. November 2012
Author: Camilla Næss

Framsenterets formidlingspris og forskningspris 2012 gikk til henholdsvis Audun Rikardsen og Jarle Bjerke.

Prisvinnende forskere
Her får Bjerke overrakt forskningsprisen 2012 av leder i Framsenterets forskningsledergruppe, Sidsel Grønvik og forskningskoordinator ved Framsenteret, Jo Jorem Aarseth. Foto © Helge Markusson/Framsenteret.

Prisene ble delt ut i forbindelse med Framdagen 2012. Dette er første gang de to prisene ble delt ut. I alt sju forskere var nominert. Vi gratulerer med vel fortjente priser!

 

Audun Rikardsen tildelt Framsenterets formidlingspris for 2012

Audun Rikardsen er professor ved Universitetet i Tromsø og har en 20% stilling som vitenskapelig rådgiver i NINA.

Juryens begrunnelse:

«Rikardsen er en aktiv forsker med høy vitenskapelig produksjon, som er tilknyttet Framsenterets forskningssamarbeid, og besitter en sjelden evne til å formidle sin forskning i stort tempo i mange kanaler. Formidlingen hans er produktiv, kreativ og innovativ. I tillegg til å beherske de tradisjonelle formidlingskanalene godt, gjennom intervjuer i TV, radio, aviser og foredragsvirksomhet, er han som oftest selv initiativtakeren til formidlingen. Rikardsen benytter seg i tillegg av nye og spennende kanaler som når ut til nye publikumsgrupper, som dokumentasjonsfilm, barnelitteratur og fotografi. Sentralt i Rikardsen formidlingsaktivitet er hans evne og vilje til å formidle sin forskning tilbake til brukerne, gjennom å informere lokalbefolkningen om forskningen som pågår i deres nærmiljø. Audun Rikardsen er en meget verdig vinner av årets formidlingspris.»

 

Jarle W. Bjerke tildelt Framsenterets forskningspris for 2012

Jarle W. Bjerke er seniorforsker ved NINA.

Juryens begrunnelse:

«Jarle W. Bjerke fyller alle kriteriene for Framsenterets forskningspris på en utmerket måte og med sin høye formidlingsaktivitet viser Bjerke seg som en god representant for den «moderne forsker». Jarle W. Bjerke framstår derfor som en svært god ambassadør for flaggskipene i Framsenteret, og er en meget verdig vinner av årets forskningspris.»

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: