News

NINA news

Avtalte samarbeid om villaks og lakselus

Published on: 19. August 2010
Author: Oddmund Rønning

 

Havforskningsinstituttet og NINA undertegnet i dag en treårig avtale om forskningssamarbeid. – Samarbeidet sikrer bredde og uavhengighet i kunnskapen for framtidas miljøløsninger, sier administrerende direktør i NINA, Norunn S. Myklebust.

Avtalte samarbeid om villaks og lakselus
Administrerende direktør Norunn S. Myklebust (NINA) og administrerende direktør Tore Nepstad (HI) signerer samarbeidsavtale. Foto © K. Hindar/NINA

Instituttene skal samarbeide bl.a. om overvåkning av lakselus på vill laks og sjøørret og evaluering av nasjonale laksefjorder. – NINA er verdensledende på villaksforskning og HI tilsvarende på andre felter i de marine økosystemene. Sammen blir vi enda bedre, sier Myklebust.

Avtalen tilrettelegger også for felles bruk av infrastruktur, dvs fartøy og forskningsstasjoner. – Vi er utrolig glade for at våre sjøfuglforskere får delta på økosystemtoktene med HIs forskningsfartøy, sier Myklebust.

Foruten sjøfugl, laks og infrastruktur har instituttene som mål å samarbeide om vitenskapelige publikasjoner samt søknader til Forskningsrådet og EU. Mye av samarbeidet berører sterke økonomiske og politiske interesser som for eksempel lakseoppdrett og petroleumsinteresser i nordområdene. - Med godt forskningssamarbeid tror jeg vi kan være brobyggere i konflikter som oppstår mellom interesser og sektorer, avslutter Myklebust, adm.dir. i Norsk institutt for naturforskning.

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: