News

NINA news

NINA på Aqua Nor 2015

Published on: 18. August 2015
Author: Anne Olga Syverhuset

Verktøy for optimal plassering av oppdrettsanlegg og bruk av genetikk for å spore innkrysning av rømt oppdrettslaks er noe av det vi byr på under Aqua Nor 2015.

NINA på Aqua Nor 2015
Foto: Knut Aanestad Bergesen/NINA

18.-21.august går messen Aqua Nor av stabelen i byen, og 400 hundre utstillere fra hele verden byr på nyheter for havbruksnæringen. NINA er også i år med, med både egen stand og flere foredrag, der vi deler smakebiter fra forskningen vår.

 

Bærekraft enda høyere på agendaen

I år kom stortingsmeldingen «Forutsigbar og miljømessig bærekraftig vekst i norsk lakse- og ørretoppdrett».

–  Det har blitt enda mer fokus på bærekraftig utvikling nå, i og med at fotavtrykket i naturen har blitt et kriterium for vekst i næringa, sier Norunn S. Myklebust, adm. direktør i NINA.

NINAs forskning berører mange av utfordringene som næringa står ovenfor, som overvåkning og påvirkningen fra rømt oppdrettslaks på villaks, lakselus og best mulig plassering av oppdrettsanlegg for å sikre både optimal produksjon, god dyrevelferd og reduserte konflikter om arealer.

–   Vi har kunnskap som kan bistå næringa med å oppnå større bærekraft, og jeg er veldig fornøyd med at vi er tilstede på messa, sier Myklebust.

 

Møt oss på foredrag og stand

I tillegg til at du kan ta en prat med oss på stand A2-603 i utstillingstelt A2, vil også flere NINA-forskere holde foredrag og presentere relevant forskningsbasert kunnskap:

Bruk av genetikk for å spore innkrysning av rømt oppdrettslaks med villaks
Onsdag 19.august kl 12 med Sten Karlsson
Sted : Møterom A3

Consensus based siting of fish farms for improved coastal planning (ConSite)
Torsdag 20.august kl 12 med Frank Hansen
ConSite er et verktøy som kombinerer GIS-verktøy og dialog med berørte parter for å finne den mest optimale plasseringen av oppdrettsanlegg.
Sted: Møterom A3

Skjellanalyse som metode – styrker og svakheter
Fredag 21. august kl 12.00 med Peder Fiske
Sted: Møterom A3

 

Les mer om vårt arbeid i brosyren "Kunnskap og miljøløsninger for havbruksnæringa".

Kontaktperson: Norunn S. Myklebust

 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: