News

NINA news

Ny podcast fra NINA

Published on: 15. April 2019
Author: juliet.landro

Finnes det planter i Arktis? Er lundefuglen så presis som man skal ha det til? Hvorfor er fjellreven fortsatt utrydningstruet? Og hva skjer om parasitter sprer seg i norsk natur?

Ny podcast fra NINA

Det noen av spørsmålene vi får svar på når forskerne fra Norsk institutt for naturforskning får utfolde seg i den nye podcasten «Naturligvis».  Her kommer NINA-forskerne til å fortelle om unike opplevelser på jobb i naturen, og dele kunnskap og fakta om det de forsker på.

I første episode, "Botanikere på cruiseskip" fikk vi høre hvorfor to av forskerne fikk betalt for å dra på luksuscruise i Arktis. Dagmar Hagen og Kristine Bakke Westergaard var innom alt fra paljettkjoler og rike amerikanere til truede arter i det overraskende grønne Arktis.

I andre episode "Lundefugl - havets klumsete kanari" lærer vi om en av våre mest ikoniske sjøfugler. Forsker Tycho Anker-Nilssen har forsket på lundefuglen i 30 år, og nå er han på sporet av hvorfor det går så dårlig med den lille tøffingen.

Og vil du komme i kontant med din indre naturdetektiv, er påske-spesialen av Naturligvis noe for deg!

Du kan lytte, abonnere eller laste den ned der du finner podcastene dine som iTunes, Spotify og Spreaker, eller fra https://www.nina.no/Podcast.

 

Listen to "Naturligvis" on Spreaker.

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: