News

NINA news

Pris til NINA-forskere for fremragende forskning

Published on: 29. September 2016
Author: Jan Arne Stokmo

Klimaforskerne Rolf Ims og Nigel Gilles Yoccoz hedres av Forskningsrådet med pris for deres forskning på hvordan endringer i klimaet påvirker dyr og planter i nord.

Pris til NINA-forskere for fremragende forskning
Fra venstre: Nadia Hasnaoui, Rolf Anker Ims og Nigel Yoccoz. Foto: Sindre Mekjan/Forskningsrådet

Prisen for fremragende forskning ble tildelt Ims og Yoccoz under Forskningens festaften 28. september i Oslo, og prisvinnerne mottar 1 million kroner for videre forskning.

Ims og Yoccoz er ansatt ved Institutt for arktisk og marin biologi ved Norges arktiske universitet i Tromsø, og er samtidig ansatt som vitenskapelige rådgivere i NINA.

Roses for klimaforskning i Arktis

Ifølge juryen har Ims og Yoccoz, ved å kombinere empiriske og teoretiske tilnærminger, bidratt med internasjonalt banebrytende kunnskap om grunnleggende økologiske mekanismer og prosesser.

I pressemeldingen fra Forskningsrådet heter det at: «Ims og Yoccoz er blant Norges mest siterte forskere. De har publisert i internasjonale topptidsskrifter som Nature, Science og PNAS, og står bak 250 vitenskapelige publikasjoner. Arbeidet deres kulminerer nå i opprettelsen av et klimaobservatorium i Finnmark og et overvåkingssystem på Svalbard. Her skal de lede overvåkningen av hvordan klimaendringene påvirker naturverdier som er viktig for folk i Arktis.» Lenke til nyhetssak: Overvåker klimaendringer i Arktis

Sammen med øvrige prisvinnere omtales Ims og Yoccoz som veldig verdige prisvinnere av Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet. Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet her.

Vel fortjent pris

Nyheten om prisutdelingen mottas med stor glede av administrerende direktør Norunn S. Myklebust i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

– Kunnskap om klimaendringer i nordområdene er veldig viktig for å forstå de globale effektene av klimaendringene, og jeg er meget stolt over å ha Ims og Yoccoz tilknyttet NINA. De bidrar utvilsomt til å styrke NINAs faglige kvalitet på flere felter, sier hun.

Kontaktperson i NINA:

Norunn S. Myklebust, adm.dir

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: