News

NINA news

NINA signerte i dag samarbeidsavtale med UNEP-WCMC

Published on: 4. July 2019
Author: Bjørg Bruset

I forbindelse med Trondheimskonferansen om biologisk mangfold, signerte NINA idag en ny samarbeidsavtale med UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC).

NINA signerte i dag samarbeidsavtale med UNEP-WCMC
Direktør Neville Ash i UNEP-WCMC og adm. direktør Norunn S. Myklebust i NINA. Foto: Trine Hay Setsaas

Den FN-tilknyttede og Cambridge-baserte stiftelsen er ledende i verden på naturkunnskap. De samarbeider med forskere og beslutningstakere verden over med mål om å øke betydningen av naturmangfold i politikkutvikling.

Som den ledende forskningsinstitusjonen på natur og samspillet mellom natur og mennesker i Norge, skal NINA nå sammen med UNEP-WCMC bidra til å at verdien av natur og naturmangfold blir prioritert på den norske og den internasjonale agendaen.

Denne samarbeidsavtalen er et viktig ledd i NINAs pågående internasjonalisering. Det Internasjonale Naturpanelet (IPBES) er tydelig på at gjennomgripende endringer, med naturen i sentrum er helt avgjørende for å ivareta naturen som livsgrunnlag. Gjennom økt internasjonalt samarbeid og kunnskapsinnovasjon skal vi utarbeide fremtidsrettede løsninger for en bærekraftig fremtid.

-NINA satser internasjonalt, og UNEP-WCMC er en viktig kunnskapsleverandør som vi gleder oss til å skape nye prosjekter sammen med, sier en fornøyd Norunn S. Myklebust i NINA

Her kan du lese mer om UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC)

Kontakt:

Norunn S. Myklebust

Trine Hay Setsaas

 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: