News

NINA news

NINA Oslo inn i nye lokaler

Published on: 22. November 2021
Author: Camilla Næss

NINA Oslo kunne endelig samles og feire sine flotte, nye lokaler på Ullevål – et drøyt år etter planlagt åpning. Fredag ble begivenheten feiret med gjester og samarbeidspartnere.

NINA Oslo inn i nye lokaler
Innflytningsfest hos NINA Oslo. Foto: Camilla Næss/NINA

NINAs avdeling i Oslo er en bredt sammensatt gruppe av natur- og samfunnsforskere som i dag teller 50 ansatte. Med flere nyansettelser de siste årene har avdelingen etter 15 år vokst seg ut av de tidligere lokalene i Forskningsparken. Dermed startet jakten på nye lokaler.

Valget falt på Sognsveien, tett på forskningsmiljøet på Ullevål. Prosessen med planlegging og ombygging er gjort i samarbeid med Fram Eiendom. Og etter planen skulle begivenheten vært feiret allerede for et år siden.   

– Alt var klart, så kom pandemien og Norge stengte ned. Selve flyttingen gikk fint, men vi fikk jo ikke lov til å være her. Derfor ble dette en veldig utsatt innflytningsfest, sa Kristin Thorsrud Teien, forskningssjef ved NINA Oslo, under åpningen.

Fredag kunne forskningssjefen endelig ønske gjester, samarbeidspartnere og ansatte velkommen i «Skogen», skogforskernes areal, før turen gikk opp i 4. etg. Her ble det servert smakebiter fra NINAs forskning. Fra kart og GIS-analyser, ferskvannsovervåking, skogforskning og bynatur til insekter, rovdyr og hjortevilt.   

Fra å ha bodd trangt og distribuert har avdelingen nå fått samlet kontorer, møterom, lab og lager i samme hus. Fellesrommene bærer navn som Bombus, Daphnia, Lynx og Sapiens. Og i god NINA-tradisjon er alle kontorer og møterom dekorert med naturbilder tatt av de ansatte.

– Nå er vi endelig tilbake på kontoret, og lokalet fungerer bra. Det er fint og inspirerende, og vi har fått mye bedre plass. Vi ser frem til å ta imot både gamle og nye samarbeidspartnere her, sier Thorsrud Teien.

Alle glassvegger i lokalet er foliert med naturbilder tatt av de ansatte. Foto: Camilla Næss/NINA

Alle glassvegger i lokalet er foliert med naturbilder tatt av de ansatte. Foto: Camilla Næss/NINA

NINA Oslo

Største og viktigste fagområder er skogforskning og forskning på øvrig terrestrisk økologi, ferskvannsøkologi, rovvilt, natur i by, naturregnskap, geodata/GIS/fjernmåling samt samfunnsvitenskapelig forskning knyttet til nevnte temaer. Avdelingen består av både forskere, teknisk personale og stipendiater.

Post- og besøksadresse:
NINA Oslo
Sognsveien 68
0855 Oslo

Kontakt:
Kristin Thorsrud Teien, forskningssjef

 

 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: