Quiz

NINA-quiz!

Test dine egne naturkunnskaper med våre populærvitenskaplige quizer.

team-1 Fleip eller fakta om insekter! Quizmastere: Anne Sverdrup-Thygeson (NMBU/NINA) og Gunnar Mikalsen Kvifte (Nord Universitet) Facebook
team-2 Vet du forskjellen på lav og mose? Quizmastere: Magni Olsen Kykjeeide, Siri Lie Olsen og Dagmar Hagen (NINA) Facebook
team-1 Hvor godt kjenner du sjøfuglene? Quizmaster: Svein-Håkon Lorentsen (NINA)

Foto: Tycho Anker-Nilssen
Facebook
team-1 Fuglequiz Quizmaster, Bård Stokke (NINA)

Facebook

 

Det er alt vi har rukket så langt! Ønsker du deg flere? Send oss gjerne ønsketema på Facebooksida vår! 

NINA-podkast

Hvis quizene gikk litt fort unna anbefaler vi podkasten vår Naturligvis. Den er en forskerprat om natur, miljø og forskning og kan lastes ned i Spotify, iTunes, Podcast Addict og mange flere.

Du kan også lytte direkte her:

Nærkontakt med snøugla

Superhelten i havet

Midt blant blodsugerne

Forsker Karl-Otto Jacobsen forteller om den dramatiske redningen av snøugla Hedwig, som var livløs etter myggangrep Sjøfuglen lomvi er som en superhelt, den er klumsete på land og i lufta, men under vann kommer superkreften frem! NINA-forsker Tone Reiertsen forteller om den fantastiske alkefuglen. De summer, stikker og sprer sykdommer, men myggen er mer omsorgsfull enn man skulle tro! Sondre Dahle oppsøker de mest myggbefengte områdene i landet!
     

Villaksen - fiskenes konge

Skogens konge - slik endrer vi genene til elgen

Botanikere på cruiseskip

Den hopper høyt, svømmer dypt, og kan forvandle seg fra ferskvannsfisk til saltvannsfisk! Villaksen er er fiskenes konge både i elva, i havet og på matbordet, men greier vi å ta vare på den? Med forskerne Eva Thorstad og Torbjørn Forseth Elgen er ikke bare skogens konge, den er også jegernes storfavoritt, rampen i hagen og trafikantenes skrekk. NINA-forsker Erling Solberg forteller hvordan vi forsker på elg og han er spesielt interessert i hvordan vi mennesker påvirker genene til hjortedyra. Er dette menneskeskapt? Finnes det planter i arktis? Det var noen av reaksjonenene botanikerne Dagmar Hagen og Kristine Bakke Westergaard fikk da de jobbet som forskere på luksuscruise.