Quiz

NINA-quiz!

Test dine egne naturkunnskaper med våre populærvitenskaplige quizer.

team-1 Fleip eller fakta om insekter! Quizmastere: Anne Sverdrup-Thygeson (NMBU/NINA) og Gunnar Mikalsen Kvifte (Nord Universitet) Facebook
team-2 Vet du forskjellen på lav og mose? Quizmastere: Magni Olsen Kykjeeide, Siri Lie Olsen og Dagmar Hagen (NINA) Facebook
team-1 Hvor godt kjenner du sjøfuglene? Quizmaster: Svein-Håkon Lorentsen (NINA)

Foto: Tycho Anker-Nilssen
Facebook
team-1 Fuglequiz Quizmaster, Bård Stokke (NINA)

Facebook
team-1 ViltakameraQuiz Quizmaster John Odden(NINA),
sjekk flere viltkamerabilder på viltkamera.nina.no
Foto: viltkamera.nina.no
Facebook
team-2 Påskequiz:Gule planter Quizmastere: Magni Olsen Kykjeeide, Siri Lie Olsen og Dagmar Hagen (NINA) Facebook

 

Det er alt vi har rukket så langt! Ønsker du deg flere? Send oss gjerne ønsketema på Facebooksida vår! 

NINA-podkast

Hvis quizene gikk litt fort unna anbefaler vi podkasten vår Naturligvis. Den er en forskerprat om natur, miljø og forskning og kan lastes ned i Spotify, iTunes, Podcast Addict og mange flere.

Du kan også lytte direkte her:

Nærkontakt med snøugla

Superhelten i havet

Midt blant blodsugerne

Forsker Karl-Otto Jacobsen forteller om den dramatiske redningen av snøugla Hedwig, som var livløs etter myggangrep Sjøfuglen lomvi er som en superhelt, den er klumsete på land og i lufta, men under vann kommer superkreften frem! NINA-forsker Tone Reiertsen forteller om den fantastiske alkefuglen. De summer, stikker og sprer sykdommer, men myggen er mer omsorgsfull enn man skulle tro! Sondre Dahle oppsøker de mest myggbefengte områdene i landet!
     

Villaksen - fiskenes konge

Skogens konge - slik endrer vi genene til elgen

Botanikere på cruiseskip

Den hopper høyt, svømmer dypt, og kan forvandle seg fra ferskvannsfisk til saltvannsfisk! Villaksen er er fiskenes konge både i elva, i havet og på matbordet, men greier vi å ta vare på den? Med forskerne Eva Thorstad og Torbjørn Forseth Elgen er ikke bare skogens konge, den er også jegernes storfavoritt, rampen i hagen og trafikantenes skrekk. NINA-forsker Erling Solberg forteller hvordan vi forsker på elg og han er spesielt interessert i hvordan vi mennesker påvirker genene til hjortedyra. Er dette menneskeskapt? Finnes det planter i arktis? Det var noen av reaksjonenene botanikerne Dagmar Hagen og Kristine Bakke Westergaard fikk da de jobbet som forskere på luksuscruise.