NINAs avdeling for terrestrisk naturmangfold er lokalisert i Trondheim og består av over 30 medarbeidere, de fleste økologer.
Vi forsker på naturmangfold på land og forholdet mellom naturlige økosystemer og mennesker. Vi bidrar til å sammenstille kunnskap om natur og å utvikle forslag til forvaltningsverktøy for bruk, vern og restaurering av natur, samt å forske på hvordan naturen fungerer . Effekter av klimaendringer på natur inngår i fagfeltene og vi jobber med naturmangfold på alle nivå fra gener og arter til naturtyper. Flere av våre medarbeidere arbeider med arktiske problemstillinger og vi har et internasjonalt engasjement gjennom arbeid i Naturpanelet, EUs forskning og bistandsprosjekter.
Fagkompetansen er bred og omfatter blant annet:
Besøksadresse:Høgskoleringen 97034 Trondheim
Post- og fakturaadresse: Norsk institutt for naturforskningPostboks 5685 Torgarden7485 Trondheim
firmapost@nina.no
Forskningssjef: Signe Nybø
Ass. forskningssjef:Jørgen Rosvold
Visste du at vi har så mange som 42 ulike arter stikkevepser i Norge, men at bare 12 av disse tilhører de sosiale stikkevepsene? Nå kommer boka med en komplett oversikt over norske stikkevepser. Boka egner seg for alle, fra nybegynnere til erfarne fagfolk.
Hva bør vi la stå i fred for at naturen skal gjøre klimajobben for oss? På hvilken arena står kampen om arealene og hvordan skal vi forholde oss til FN-rapportenes mål om gjennomgripende endringer? Det er noen av spørsmålene vi prøver å svare på i den nye podkastserien om bærekraft.
Bærekraft, arealer under press, økosystemtjenester, naturregnskap, fornybar energi, naturrestaurering og høyteknologisk naturforskning er noen av stikkordene fra NINAs fagseminar 2021.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: