Personvernerklæring

Personvern

Les mer om personvern i NINA i vårt 

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for NINA sine nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om deg som besøkende på våre nettsteder. Erklæringen er utarbeidet for at du skal ha trygghet for at NINA behandler personopplysninger på en trygg måte.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som et viktig verktøy i arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som gir informasjon om brukernes bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på, er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Ved sidesøk lagres informasjon om hvilke søkeord det er søkt på i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne.

3. Del på Facebook/Twitter

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett.

4. E-post

All e-post som sendes til NINA lagres i første omgang på vår e-postserver. E-post til firmapost@nina.no gjennomgås og evt. videresendes til relevante mottakere, og blir deretter slettet fra denne mailboksen senest innen ett år etter mottak.

5. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. For at du skal kunne motta nyhetsbrev fra oss, må du først verifisere at e-postadressen er din. Det er alltid med en avmeldingslenke i e-poster vi sender ut.

6. Bestillings- og påmeldingsskjema

Nettsidene kan ha skjema for bestilling av publikasjoner eller bøker, påmelding til kurs eller konferanser eller andre skjema. Vi ber da som oftest om navn, e-postadresse og lignende kontaktinformasjon. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn det skjemaet er utarbeidet for, og all personinformasjon vil bli slettet når det ikke lengre er bruk for det, eller senest innen ett år.

7. Sidefunksjonalitet

NINAs nettsider benytter seg også av informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden, slik som valgt språk. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

8. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt slik at de aksepterer informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren til å akseptere eller avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.


Dersom du har spørsmål knyttet til NINA sin behandling av personopplysninger kan du sende en e-post til personvern@nina.no.

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: