Humler i Norge

Humler i Norge

Visste du at Norge er et av verdens viktigste land for humler? På verdensbasis fins det i overkant av 250 humlearter, og hele 35 av disse er påvist hos oss. 

Interessen for humler har eksplodert de siste årene ettersom en har innsett hvor 
viktige de flyvende hjelperne er for verdens matvareproduksjon. Faktisk anslår man at inntil 30 prosent av all maten vi spiser er pollinert av humler og andre bier. Skulle vi ha betalt noen for å gjøre den jobben, ville det kostet astronomiske summer.  

Humlene kan by på det meste. De er snille og trivelige, de er vakre og særpregete, de er interessante og spennende å studere, de er viktige økologisk og nyttige økonomisk, og de er selvfølgelig sårbare og må tas hensyn til. Alle har et forhold til humler. 

Det er med andre ord på tide at det nå utgis en komplett og oppdatert oversikt over de norske humlene. Humler i Norge er skrevet av noen av Norges aller fremste humlekjennere, og er en bok tilpasset alle nivåer. 

Alle artene er levende beskrevet og illustrert med flotte bilder tatt i naturen. Gjennom avansert teknikk er dessuten alle dronninger og hanner fotografert i helfigur med en unik detaljrikdom. I tillegg presenteres detaljerte fotos av kroppsdeler som er avgjørende for artsbestemmelse. 

Boka gjør deg ikke bare godt kjent med humlenes utseende og levevis. Den lærer deg også å lage humlekasser og humlevennlige hager, i tillegg til at du får tips om hvordan du kan ta gode humlebilder. Som en ekstra bonus får du dessuten den spennende historien om Astrid Løken; krigshelt og vår fremste forsker på humler gjennom tidene.

 

Forfattere:  Frode Ødegaard, Arnstein Staverløkk, Jan Ove Gjershaug,
Roald Bengtson, Atle Mjelde   
ISBN:  978-82-426-2789-6  
Utgiver:  Norsk institutt for naturforskning 
Språk:  Norsk 
Format:  Innbundet (17x24 cm)  
Utgitt/trykk:  juni 2015 
Sider:  231
Pris:  Veil. kr 300, + frakt/porto

Bestilles her: Telefon: 73 80 14 00 eller e-post: firmapost@nina.no

 

#humlerinorge


Spørsmål om bestilling?

Telefon: 73 80 14 00

E-post: firmapost@nina.no

Bla i boka

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: