Nyhetsartikkel

Påskequiz om natur

Publisert 03.04.2020

Det gule bustehuet til hestehov er et kjært vårtegn, men visste du at blomstene på hestehoven slett ikke er tidlig ute? De er faktisk skikkelig sene for de er egentlig de aller siste knoppene fra året før (de måtte bare ha litt kulde for å blomstre).  Nå kan du teste deg selv på naturfakta med NINA-forskerne som quizmastere!

Alle kjenner til påskeliljene og hestehoven, men hva med alle de andre gule blomstene som vokser i naturen? Ta botanikernes påskequiz!

I Viltkameraquizen har quizmaster John Odden funnet fram noen blinkskudd fra viltkamera som er utplasser mange steder i Norge. Det er noen luringer inni der, men quizen passer både for barn og voksne. Viltkamera er drevet av prosjektet SCANDCAM som utvikler verktøy for å overvåke ulike pattedyr i skogen. Dette er viktig for å forstå effektene på dyra i skogen av endret klima og økt menneskelig påvirkning på landskapet. Alle bilder av alle arter kan ses på http://viltkamera.nina.no/.

Fulequizen er en skikkelig nøtt! Quizmaster Bård Stokke har dratt fram noen vanskelige spørsmål her, så greier du alt riktig på denne blir vi skikkelig imponert! Kanskje du må sjekke sjøfuglquizen med det samme?

Vi er både innom harmoniske duetter og ut i verdensrommet når quizmasterne Anne Sverdrup-Thygeson (NINA/NMBU) og Gunnar Mikalsen Kvifte (Nord Universitet) utfordrer oss i «Fleip eller fakta om insekter».  

Mosen er grønn hele året og lav er en klassiker i dekorasjoner, men vet du egentlig forskjell på lav og mose?

God påske!

   Motta nyhetsbrev fra nina