News

 

Vis oss juletreet ditt, og vi skal si deg hvem du er
20. desember 2019

Vis oss juletreet ditt, og vi skal si deg hvem du er.

PODKAST: Den ville tamreinen
20. desember 2019

Visste du at 45 prosent av Norge er reinbeiteland? Eller at tamrein ikke er særlig tam?  

Fra slagmark til nasjonalpark: Dette har vi lært av Hjerkinn-restaureringa
12. desember 2019

Ved inngangen til FN’s restaureringstiår er Hjerkinn et viktig eksempel på at summen av samarbeid, vitenskapelig kunnskap og praktiske erfaringer er nøkkelen til vellykket, storskala restaurering.

Fluorstoffer funnet i oter, isbjørn, ulv og snø
12. desember 2019

Norske miljøforskere har funnet per- og polyfluorerte forbindelser, såkalte PFAS-er, i både dyr, luft og snø. For første gang er slike fluorforbindelser også funnet i ulv.

Lomvi og polarlomvi bruker stadig lengre tid i kolonien før eggleggingen starter
11. desember 2019

Tiden sjøfuglene bruker i kolonien før eggene legges kan ha betydning for fuglenes hekkesuksess. Ved hjelp av lysloggere har forskere funnet ut at lomvi og polarlomvi ankommer koloniene tidligere om våren enn tidligere. 

Jane Uhd Jepsen er første vinner av Fægriprisen for god forskningsformidling
10. desember 2019

Jane Uhd Jepsen, NINA, og Ole Petter Laksforsmo Vindstad, UiT, er vinnerne av den første Fægriprisen for artikkelen Populasjonssykluser hos bjørkemåler - små dyr med enorme  svingninger.

Stort potensial for miljødesign i vannmagasiner
9. desember 2019

Norge har hundrevis av innsjøer som blir brukt som vannmagasiner for kraftproduksjon, likevel vet vi lite om hvordan det påvirker fisken som lever der. Nå mener forskerne det er mulig å finn vinn-vinn-løsninger for vannmagasiner slik man har gjort med miljødesign for laks i elvene.

Villreinen i Rondane er hardt presset
6. desember 2019

Villreinen var en viktig grunn for å opprette Rondane nasjonalpark for 57 år siden. I dag er Rondane kanskje det villreinområdet hvor reinen er mest truet.

Hva er det som skjer med lågåsilda i Mjøsa?
2. desember 2019

Høsten 2019 var det total svikt i det tradisjonsrike lågåsildfisket både i Mjøsa og Gudbrandsdalslågen (Lågen). Både fiskere og forskere spør seg hvorfor. 

Hvor mye er Oslofjorden verdt?
2. desember 2019

Hvordan setter man en økonomisk verdi på en naturressurs? I en ny rapport gir forskere ved NIVA, NINA, SSB og Menon en kunnskapsstatus om økonomiske verdier av Oslofjorden.

Search for articles
News archive

Archive

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: