Hvordan skal vi oppdage at en ny fremmed art dukker opp i landet? NINA har utarbeidet et forslag til et overvåkingssystem for tidlig oppdagelse av nye fremmede karplanter, insekter og edderkoppdyr
Stamfisk med mye oppdrettslaks i slekta gjør det bedre i kultiveringsanlegg og får fire ganger flere voksne avkom, viser ny undersøkelse. Det har negative konsekvenser for villaksen i elva.
2019 er det internasjonale villaksåret, og i morgen starter tidenes største, norske forskningskonferanse om villaks i Trondheim, med mange NINA-forskere på programmet.
Norsk institutt for naturforskning har gjort nye beregninger som indikerer at jakt og fiske sto for en samlet omsetning i Norge i jaktåret 2017-2018 på anslagsvis 5,5 milliarder norske kroner.
Ved å måle kroppsvekt og vingelengde hos voksne lunder på hekkeplassen og i overvintringsområder ved Færøyene har forskere beregnet vektforandringen gjennom høsten for to bestander som hekker i Norge og Skottland.
Nye forskningsresultater sammenstiller for første gang bestandstrender for europeiske fjellfugler. Resultatene er urovekkende; mengden med fjellfugl er redusert med 10 prosent siden årtusenskiftet.
To barn får prøve seg som lakseforskere i NRK-programmet «Litt av en Jobb». Nå kan du se episoden på nett-TV, og lære mer om hvordan vi overvåker laks.
Forsøk viser at villaksyngel har lavere overlevelse når de konkurrerer med krysninger mellom oppdrettslaks og villaks enn når de konkurrerer med andre villaksyngel.
Fjellreven i Norge fikk minst 58 valpekull i 2018. Det er det beste resultatet for den kritisk trua arten siden den nasjonale overvåkingen startet i 2003.
Det marine forskningsmiljøet i Tromsø studerer fiskeartene på bankene i Barentshavet. Nå ønsker de å komme i kontakt med skippere med kjennskap til fisken og hvordan den forflytter seg i dette store havområdet.
NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity. Follow us on: