Hvor gyter fisk i vannmagasiner? Har yngelen gode gjemmesteder, og hvordan foregår rekrutteringa? Det skal forskerne nå finne ut.
Det kom åtte ganger mer pukkellaks til Norge i 2021 enn i 2019, og hele 17 ganger mer enn i 2017. Fortsetter pila oppover i 2023?
Høyt bukkeuttak på Hardangervidda kan få konsekvenser for det genetiske mangfoldet i villreinbestanden. Tapet av genetisk variasjon avhenger imidlertid av hvor lenge bestanden holdes på et lavt nivå.
De mystiske vinterstøingene er viktige for å sikre laksestammen i dårlige år – nå skal forskerne endelig finne ut hvordan de skal komme seg forbi hindringer i elva. Målet er å få dem trygt forbi vannkraftverk og ut i havet så de kan overleve til en ny gytesesong.
Vitenskapsrådet for lakseforvaltning la i dag fram oppdatert status for villaksen. Færre laks kom tilbake fra havet i 2021 enn noen gang tidligere. Betydelige innskrenkinger i fiske gjør at det likevel var flere gytefisk i elvene.
Det går mot tidenes år for fjellreven i Norge. Så langt er det registrert 72 ungekull med totalt 334 valper.
Vi er glade for å ønske Lila Buckingham, som startet sin postdoktor ved NINA 1. september, velkommen til MARCIS prosjektet!
Hva betyr naturlyder og menneskelig støy for oss - og for naturen? Det skal prosjektet «Sounds like Norway», som har fått midler gjennom Forskningsrådets «Banebrytende forskning» undersøke.
Mangel på vitamin B1 er trolig årsaken til at det ikke ble født valper i avlsstasjonen for fjellrev på Sæterfjellet i år.
Vi har tatt med barn ut i skogen for å finne sjeldne huldrearter og bli kjent med den gamle skogen.
Hvordan påvirker økosystemene i innlandet, på kysten, i ferskvann og i havet hverandre? Det skal et stort forskerteam undersøke de neste fem årene.
Årets hønsefugltakseringer tyder på en god rypehøst i de nordlige delene av landet, mens det er mer variert i sør. Flere nye områder, også i Finland, har knyttet seg til Hønsefuglportalen. Det gir rekord i antall kilometer taksert.
36 år etter Tsjernobyl-ulykken finner forskere radioaktiv forurensning i ville planter i Norge.
NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity. Follow us on: