News

NINA news

Jo, det er mulig å bli kvitt skjeggkre i eneboliger
25. juli 2019

Forekomsten av skjeggkre har økt dramatisk i Norge de siste årene. Da NINA-forsker Stein Ivar Johnsen fant skadedyret i sitt eget hus på Lillehammer gikk han vitenskapelig til verks for å bekjempe arten. Nå er huset helt fritt for skjeggkre.

Også sopp trues av utryddelse
18. juli 2019

79 nye arter i Europa er plassert på den globale rødlista for sopp. Mange av dem finnes i Norge.

Årsmelding NINA 2018
10. juli 2019

I 2018 fylte stiftelsen Norsk instiutt for naturforskning 30 år. I den ferske årsmeldingen kan du lese mer om både jubileumsåret og alt det andre som hendte. 

Slik rapporterer du fangst av pukkellaks
8. juli 2019

Forskerne i NINA har laget en enkel "oppskrift" for hva man skal gjøre om man får pukkellaks på kroken i sommer. 

Satte ut fjellrev i utsatt område
5. juli 2019

Fjellreven har gått tilbake  på Varangerhalvøya. Avlsprogrammet for fjellrev satser på å styrke Fastlands-Norges nordligste bestand, og over halvparten av valpene som ble født i avlsstasjonen i fjor ble satt ut her.

NINA signerte i dag samarbeidsavtale med UNEP-WCMC
4. juli 2019

I forbindelse med Trondheimskonferansen om biologisk mangfold, signerte NINA idag en ny samarbeidsavtale med UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC).

Nedgangen i fuglebestander i Arktis kan skyldes en grønnere tundra
4. juli 2019

Klimaendringene har ført til at Varangerhalvøya i Finnmark har blitt grønnere. Vel og bra for noen, men for ryper og vadefugl er grønt det samme som et rødt varselsignal. Grønt betyr nemlig flere eggtyver.

Hemmeligheten bak fargen på soppen
3. juli 2019

Det har lenge vært et mysterium hvorfor det er så stor forskjell i fargene på soppene. Forskere har nå funnet ut de soppene som lever i kaldt klima har mørkere farge.

Krykkja trenger støtte for å overleve
2. juli 2019

Mye måker i byene er en advarsel om trøbbel på kysten, og verst står det til med krykkjene. Den lille måkefuglen er verken aggressiv eller stjeler mat, men søker vern hos mennesker mot naturlige fiender.

Search for articles
News archive

Archive

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: