News

NINA news

Lette etter ny maurart i to år, hadde den stående på pulten
29. mai 2015


Etter å ha reist land og strand rundt for å lete etter snyltesmalmauren, var overraskelsen stor da forsker Arnstein Staverløkk oppdaget hvor nær han hadde vært hele tiden.

Påvirker gjenutsetting overlevelse og atferd hos laks?
27. mai 2015

Gjenutsetting av laks innebærer nesten alltid en viss dødelighet, og kan medføre endringer i vandringsmønster. Men overlevelsen vil være svært høy dersom fisken håndteres riktig.  

Gode fiskebestander i Tunnsjøen og Tunnsjøflyan
21. mai 2015

Den regulerte Tunnsjøen har gode bestander av både aure og røye, og tettheten av aure ser ut til å ha økt i løpet av de siste tiåra.

Se hanngaupe på frierferd i dyrepark
15. mai 2015

Hanngaupa M311, også kalt «Stupulen», var i april på sjeldent besøk ved innhegningen til hunngaupene i Namsskogan Familiepark. Se unike viltkamerabilder fra gaupekurtisen i saken.

Ny bok: Humler i Norge
11. mai 2015

I juni kommer en komplett og oppdatert oversikt over de norske humlene. Boka er skrevet av noen av Norges fremste humlekjennere, og er tilpasset alle nivåer. 

Kan fase ut utsetting av fisk i mange regulerte innsjøer
8. mai 2015

Vannkvaliteten i de regulerte innsjøene på Sørlandet er nå så bra at påleggene om utsetting av fisk kan fases ut eller reduseres sterkt.

Anbefaler sju tiltak for restaurering av ødelagte økosystemer
7. mai 2015

De nordiske landene og Estland har vurdert hvordan målet om restaurering av 15 prosent av ødelagte økosystemer kan nås.

 

Namsblanken har gode kår i Frøyningselva
7. mai 2015

Kartlegging av namsblank i Frøyningselva viser at bestanden er livskraftig og selvrekrutterende i denne sideelva til Namsen.  

Avlsprogrammet for fjellrev gir ringvirkninger
6. mai 2015

Ti år etter at en fjellrev fra Lierne ble hentet inn til avlsprogrammet for fjellrev, vandret barnebarnet hennes tilbake. Snart har halvparten av fjellrevene i Norge bakgrunn fra avlsprogrammet.

Meld fra om snøugler!
6. mai 2015

Godt smågnagerår i Nord-Norge kan bety at den sjeldne snøugla kan komme til å hekke i år. Meld fra om du observerer snøugle, er forskernes oppfordring. 

Oddgeir Andersen disputerer
5. mai 2015

Den 8. mai forsvarer Oddgeir Andersen sin doktorgradsavhandling ved Høgskolen i Hedmark, Campus Evenstad. Tittelen for avhandlingen er: Hunter characteristics and preferences for harvest control rules.

Naturen i Oslo er verdt milliarder
3. mai 2015

Norske forskere har satt en prislapp på urban natur for at vi skal forstå hvor uvurderlig den er for oss.

Search for articles
News archive

Archive

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: