Helt siden 1800-tallet har turister kommet til Svalbard for å oppleve unik natur og kulturminner. Nå gjør en ny håndbok det lettere å kartlegge hvilke områder som er mest sårbare for ferdsel.
De unike palsmyrene er en av flere naturtyper NINA overvåker for å følge med på hva som skjer når klimaet endres. Nå er mange av dem i ferd med å forsvinne for godt.
Norske og indiske forskere har studert Indias leoparder. Konklusjonen er at jungelboka må skrives om igjen.
En gruppe forskere har undersøkt når oppdrettslaksen vandrer opp i elvene, og vurdert ulike metoder for å estimere andelen oppdrettslaks i de undersøkte elvene.
Mildere vintre fører til at mange fuglearter endrer trekkmønster, og tar i bruk nye overvintringsområder. Hvor godt er egentlig dagens nettverk av verneområder tilpasset de endringene vi nå ser?
I Rondane møter villreinen store utfordringer. Nå har forskere kartlagt reinens bruk av landskapet og undersøkt hvordan den forstyrres av folk.
I dag braker Friluftslivets år 2015 løs med markeringer over hele landet. NINA gir deg friluftslivsforskning med bredt spenn.
NINAs høringsuttalelse til "Høringsnotat - melding til Stortinget om vekst i norsk lakse- og ørretoppdrett".
Klimaendringer eller? Ved hjelp av gamle og nye fotografier klarer forskerne å skaffe seg ny kunnskap om hvordan og hvorfor nordområdene gror igjen.
– Tidligere kunne man skylde på uforstand når laksen ble forvaltet dårlig. Nå fins det ikke lengre en unnskyldning for å la være å ta nødvendige grep.
NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity. Follow us on: