Nyheter

 

Sju av ti støttet myndighetenes avgjørelse om å felle villreinstammen i Nordfjella grunnet skrantesjuke
24. januar 2020

Befolkningen er i stor grad enig i tiltakene som er gjennomført for å bekjempe smittsom skrantesjuke hos villrein i Nordfjella, viser en ny undersøkelse.

Villsvin i Norge – hva nå?
23. januar 2020

Det observeres stadig flere villsvin i Norge, og det reiser spørsmål hos mange. Hvor mange er de? Er de en trussel mot tamme griser, andre dyr i skogen eller oss mennesker? Hvordan håndterer forvaltningen denne nye arten? Kom og lær mer på et åpent seminar!

Svalkast – en podkastserie om klima sett fra Svalbard
23. januar 2020

Hva gjør klimaendringer med naturen og naturmangfoldet? Hvorfor gjør vi så lite, når vi vet så mye? Og hva har Nord-Koreanske frø og 15 meter lange rovøgler til felles? Svalkast tar utgangspunkt i Svalbard for å fortelle ulike historier om klimaendringer.

Ærfugl blir skremt av båter
17. januar 2020

Forstyrrelser forårsaket av fritidskjøring med småbåt kan være betydelig for mytende ærfugl viser ny forskningsrapport fra Seapop.

Reparerer norske fjell og afrikanske savanner
14. januar 2020

Fjellreven i Norge og den afrikanske villhunden har mer til felles enn å tilhøre hundefamilien. Begge artene er utrydningstruet og får hjelp til å overleve gjennom prosjekter for å restaurere natur.

Radioaktiv forurensning i ville planter
8. januar 2020

Det er fortsatt målbare nivåer av radioaktivt i cesium i ville planter i flere fjellområder i Norge. Mens nivåene har avtatt i moser og lav, er røsslyng blant artene med mest radioaktivitet.

Lunde og alke har ulik strategi under krevende vinterforhold
2. januar 2020

Lunden endrer diett når vinterforholdene blir krevende, mens alken velger å oppsøke nye områder.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: