Befolkningen er i stor grad enig i tiltakene som er gjennomført for å bekjempe smittsom skrantesjuke hos villrein i Nordfjella, viser en ny undersøkelse.
Det observeres stadig flere villsvin i Norge, og det reiser spørsmål hos mange. Hvor mange er de? Er de en trussel mot tamme griser, andre dyr i skogen eller oss mennesker? Hvordan håndterer forvaltningen denne nye arten? Kom og lær mer på et åpent seminar!
Hva gjør klimaendringer med naturen og naturmangfoldet? Hvorfor gjør vi så lite, når vi vet så mye? Og hva har Nord-Koreanske frø og 15 meter lange rovøgler til felles? Svalkast tar utgangspunkt i Svalbard for å fortelle ulike historier om klimaendringer.
Forstyrrelser forårsaket av fritidskjøring med småbåt kan være betydelig for mytende ærfugl viser ny forskningsrapport fra Seapop.
Fjellreven i Norge og den afrikanske villhunden har mer til felles enn å tilhøre hundefamilien. Begge artene er utrydningstruet og får hjelp til å overleve gjennom prosjekter for å restaurere natur.
Det er fortsatt målbare nivåer av radioaktivt i cesium i ville planter i flere fjellområder i Norge. Mens nivåene har avtatt i moser og lav, er røsslyng blant artene med mest radioaktivitet.
Lunden endrer diett når vinterforholdene blir krevende, mens alken velger å oppsøke nye områder.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: