Nyheter

 

Du kan selv kurere frykten for bjørn
28. juni 2022

Er du redd for å møte bjørn i skogen? Turer i bjørneterreng kan hjelpe mot frykten.

Oppnådde testmål for skrantesjuke i 2021
27. juni 2022

I 2021 ble 21 661 hjortedyr testet for skrantesjuke, og myndighetenes mål om testing av omkring 22 000 hjortedyr ble dermed nådd. Veterinærinstituttet og NINA har samarbeidet om å utføre det praktiske arbeidet på oppdrag fra Mattilsynet og Miljødirektoratet.

Lusefanger i Hardanger
24. juni 2022

Forskere ved NINA og NTNU har utviklet en ny metode for å overvåke lakseluslarver langs kysten. Nå testes lusefangeren i Hardangerfjorden.

Naturen er en del av løsningen
23. juni 2022

Det grønne skiftet må derfor inneholde naturbaserte løsninger, som utnytter naturens naturlige prosesser samtidig som det tas vare på naturmangfoldet. Adm. direktør Norunn Sæther Myklebust oppsummerer året som gikk i NINAs årsmelding for 2021. 

Feltrapport fra Hornøya
14. juni 2022

Ringmerking kan brukes til å bestemme hvordan marine stressfaktorer påvirker sjøfuglenes evne til å overleve.

Zofie Cimburova disputerer
13. juni 2022

Zofie Cimburova har i doktorgradsarbeidet sitt utviklet metoder for å modellere naturgodene vi får fra bytrær med kartverktøy. Den 17. juni forsvarer hun oppgaven sin ved NTNU.

- Å regne på natur er like viktig som klima!
9. juni 2022

NINA har gjennom mange år deltatt i utvikling av metoder og uttesting av naturregnskap. I dag møttes sentrale aktører og ulike sektorer til frokostseminar og forskningskonferanse om temaet.

Overvåker gytebestander av laks og sjøørret
8. juni 2022

Sjekk hvordan det står til med gytebestanden av laks og sjøørret i din elv - resultatene fra fjorårets overvåking er nå publisert.

Mistanke om skabb på fjellrev
3. juni 2022

Miljødirektoratet har i samarbeid med Veterinærinstituttet og NINA laget en plan for behandling av et mistenkt tilfelle av skabb på fjellrev på Hardangervidda.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: