Nyheter

 

Can nature be restored?
29. september 2020

It is no longer sufficient to protect nature – there is also a need to restore what has been degraded. Ecological restorations are actions to improve the ecological condition and values of an ecosystem that has been degraded, damaged, or destroyed. Mitigation and compensating measures can also be part of restoration. 

Sjøfugl og taretråling – konflikt eller sameksistens?
18. september 2020

Beitende toppskarv og kommersielle taretrålere viser sterk tendens til å benytte de samme områdene i kystsonen. 

Gratulerer Anne Sverdrup-Thygeson!
16. september 2020

Forskningsrådets formidlingspris for 2020 tildeles insektenes dronning. 

Har kortnebbgåsa på kornet
16. september 2020

Tusenvis av kortnebbgjess trekker i disse dager over Norge. Særlig i Trøndelag samles de på jordene og spiser spillkorn i høstede kornåkrer.

Naturrestaurering i skuddet på Hjerkinn
14. september 2020

Femten tusen soldater har ryddet fjellet for granater og flybomber. Samtidig har forskerne brukt utallige timer på å restaurere naturen i det gamle skytefeltet på Hjerkinn. Nå er målet at ingen skal se at de har vært der.

Jakt som næringsvei
9. september 2020

Hva skal til for å lykkes med salg av jakt og jaktopplevelser i Norge? En ny rapport fra NINA oppsummerer muligheter og utfordringer som ligger i tilrettelegging av jakt som opplevelsesprodukt.

Kamp om arealene i Arktis
8. september 2020

Hvordan skal vi leve sammen i Arktis, når mange ulike interesser kjemper om å bruke de samme arealene? Et nytt EU-prosjekt på over 60 millioner norske kroner skal knytte forskere med ulik fagbakgrunn sammen med globale industriaktører, lokalbefolkning, interessegrupper og politiske beslutningstakere.

Feilaktig forskning gir dårlig håndtering av koronaepidemien
7. september 2020

Økologer forutsa at varmere klima ville forsinke spredningen av COVID-19, men de økologiske modellene de brukte ga feil svar. 

Har eremitten en fremtid i Norge?
4. september 2020

Lenge skjulte den seg på en gammel kirkegård i Tønsberg. Nå har den dødsdømte eremitten havnet i fengsel.

Rypa taklet sein vår
4. september 2020

Sein vår, snøfall i hekkesesongen og små kyllinger skapte bekymring for rypa tidlig på sommeren, men takseringene viser at den har klart seg godt i store deler av landet. Bestanden av skogsfugl har i mange områder sett en oppgang fra i fjor.

Bifangst av sjøfugl i rognkjeksfisket kan være en trussel mot sårbare bestander
3. september 2020

Studium avdekker omfattende bifangst av sjøfugl i garnfisket etter rognkjeks, men også store forskjeller mellom Danmark, Island og Norge i antall fangede fugl per tur.

10 000 år med villreinjakt
2. september 2020

Hva kan denne tradisjonen lære oss i dag? Ny NINA-rapport kompletterer kunnskapen om villrein og fangstkultur i sør-norske fjell.  

Kalver blir fritt vilt i hjortejakta
1. september 2020

1. september begynner hjortejakta. Samtidig går startskuddet for forsøksprosjektet med fri avskyting av hjortekalv i tre kommuner på Vestlandet.

Kalver blir fritt vilt i hjortejakta
1. september 2020

1. september begynner hjortejakta. Samtidig går startskuddet for forsøksprosjektet med fri avskyting av hjortekalv i tre kommuner på Vestlandet.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: