Nyheter

 

Skal tale naturens sak i klimautvalg

Publisert: 13. august 2021
Tekst: Anne Olga Syverhuset

Et nytt klimautvalg skal vise hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn i 2050. Signe Nybø, forskningssjef i NINA, skal være med og sikre at omstillinga også ivaretar naturmangfoldet.

Skal tale naturens sak i klimautvalg
– Det som er viktig er at vi ikke gjør klimatiltak eller klimatilpasninger som gjør naturkrisa større, sier forskningssjef Signe Nybø, som skal sitte i klimautvalget.

Fredag 13.august ble det i kongelig resolusjon nedsatt et klimautvalg som skal gjøre en helhetlig utredning av de veivalgene Norge står overfor fore å nå klimamålet i 2050. I dette utvalget sitter Signe Nybø, forskningssjef i NINA.

Omstillinga til et lavutslippssamfunn må skje på naturens premisser

Norge har i klimaloven lovfestet et mål om å bli et lavutslippssamfunn innen 2050, og målet er at klimautslippene skal bli redusert 90-95 prosent fra utslippsnivået i 1990. Klimautvalget skal vise hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn i 2050, på en mest mulig kostnadseffektiv måte, med effektiv ressursbruk og et konkurransedyktig næringsliv. Denne omstillinga må også medvirke til en utvikling som sikrer naturmangfoldet og et bærekraftig velferdssamfunn.

– Det som er viktig er at vi ikke gjør klimatiltak eller klimatilpasninger som gjør naturkrisa større. Vi må ha to tanker i hodet samtidig og ikke ødelegge for andre bærekraftsmål, sier Signe Nybø, som gleder seg til å ta fatt på det utfordrende arbeidet.

Les mer om klimautvalget på regjeringens sider

Kontakt: Signe Nybø
 

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: