18. desember 2015 Sju år med forskning på gaupe og jerv i Troms og Finnmark har lært forskerne i Norsk institutt for naturforskning (NINA) mye om rovdyrene, hvor mange rein de tar, og hvordan forvaltningen av artene fungerer i disse fylkene.
17. desember 2015 Vi har i dag veldig mye kunnskap om de store rovdyrene i Norge, men det er fortsatt kunnskapshull som bør tettes. Det er hovedkonklusjonen i en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning (NINA).
16. desember 2015 Myra kan bli en viktig hjelper for å oppnå målene i den nye klimaavtalen fra Paris. Nå settes et storstilt restaureringsarbeid i gang for å reparere noen av de mange ødelagte myrene våre.
11. desember 2015 Forskere fra NINA har kartlagt dyrelivet i dammer, tjern og innsjøer over hele landet. Resultatet er intet mindre enn 14 nye norske hoppekrepsarter, flere av dem er også nye for vitenskapen.
4. desember 2015 Forskningsmiljøene går sammen i et nytt forskningssenter på biodiversitet og økosystemtjenester i Trondheim. Ny tverrfaglig kunnskap skal bidra til å stanse tapet av arter og naturtyper i Norge og internasjonalt.
1. desember 2015 Gåseforsker Ingunn Tombre og forfatter Kirsti Blom tar oss med på hvitkinngåsas utrolige reise, fra overvintringsområdene i Skottland til hekkeområdene på Svalbard.
23. november 2015 Et par år etter at et ulvepar slo seg ned i Østmarka like ved Oslo, er byens innbyggere fortsatt like positive til ulv. På motsatt side av marka har imidlertid oppfatningene gått i betydelig mer negativ retning i kommunene Enebakk og Rælingen.
13. november 2015 Spredning av fisk i vann og vassdrag har resultert i at lokale fiskebestander har blitt nærmest utryddet flere steder. Forskere fra NINA oppfordrer publikum til å melde fra om spredning av fisk.
10. november 2015 I 50 000 år har mennesker og villrein levd i tett relasjon med hverandre. Nå har vi for første gang anledning til å ta en titt inn i villreinens personlige fotoalbum.
5. november 2015
Ett enkelt gen spiller en helt sentral rolle for om en laks går opp i elva for å gyte som smålaks eller storlaks. Nå har forskere funnet genet og avslørt dets hemmelighet.
4. november 2015 I 2014 ble 17000 tonn trær og busker med jord importert til Norge. Med dem kom også tusenvis av ubudne gjester.
29. oktober 2015 WANTED! Forskere frir til publikum i håp om å få undersøkt flere av de revene som årlig blir drept i Oslo-trafikken.
22. oktober 2015 For første gang har forskere nå kunnet tallfeste hvor mange oppdrettslaks det er i Namsenvassdraget. Det gir ny innsikt i hva som er mulig av tiltak.
13. oktober 2015 Visste du at vi har intet mindre enn 50 ulike øyenstikkere i Norge? Du kan lese mer om hver og en av dem i Arter på nett.
7. oktober 2015 Mindre enn én prosent av skog som både er rik på viktige miljøverdier og har høy sannsynlighet for å bli hogd, er sikret ved vern. Dette er et av resultatene i en ny rapport der forskere fra NINA og NMBU har sett på hva som kan skje dersom vi øker hogsten med 50% fra dagens nivå.
6. oktober 2015 NINA har laget helhetlige tiltaksplaner for elvemuslingen i to elver i Oppland. Det kan flere enn elvemuslingen tjene på.
30. september 2015 Av 160 søkere til det nyopprettede Akademiet for yngre forskere ble bare 20 tatt opp. NINA -forsker Ingeborg Palm Helland er en av dem.
29. september 2015 5. og 6. november går Naturdatas viltkonferanse av stabelen på Værnes. Der vil NINA-forskere holde foredrag om både rype og elg.
23. september 2015 Fremdriftsrapporten fra den nasjonale lakselusovervåkingen viser at det er mye lus i noen av områdene langs norskekysten. Det har trolig gitt økt dødelighet både hos sjøørret og laks.
22. september 2015 Oppfordrer fjellfolk til å melde fra om observasjoner av denne sjeldne karen.