Norge, Sverige og Finland styrker samarbeidet over landegrensene for å redde fjellreven. Nytt er at svenskene skal samle DNA fra fjellrev med samme metode som i Norge.
Hvert år dør mange rådyrkalver under slåtten, men hva slags effekt har det å flytte dem? I sommer merkes opp til 30 rådyrkalver med GPS-sendere, for å undersøke hva som skjer med kalvene etter de er flyttet ut av enga.
Forskere frykter smitte fra syk oppdrettslaks på rømmen kan ramme den allerede truede villaksen, som nå skal opp i elvene for å gyte.
Hvordan vil framtidens energisystemer i Norge påvirke naturmangfoldet? Det har Dafna Gilad sett nærmere på i doktorgradsarbeidet sitt.
For første gang har NINA-forskere fått opptak en fjellrev som føder. Nå kan både de og du følge valpene direkte via webkamera fra avlsstasjonen for fjellrev.
Forskere, forvaltere og brukere sammen om nytt rypejakt-forsøk på Finnmarkseiendommen.
Utfordringene med gjess som beiter på landbruksarealer kan være betydelig for mange gårdbrukere. Rett miks av gressfrø kan bøte på skadene.
Nytt verktøy bruker dyreplankton til å fortelle om mengden næringsstoffer i vannet.
Mengden av insekter har gått ned i Norge de siste fire årene. Været ser ut til å påvirke insektene, som foretrekker kalde og snørike vintre.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: