Den svært utrydningstruete fjellreven er på full fart på vei tilbake til den norske og svenske fjellheimen, med ett unntak i nord. I fjor ble det registrert til sammen 127 kull med fjellrevvalper i Norge og Sverige og dette er flere enn noen gang!
Rev nr. 300 er sett ut på Hardangervidda!
Forrige uke disputerte Kim Magnus Bærum med en doktorgradsoppgave om hvordan klimaendringer påvirker ørretpopulasjoner. Framover skal han bidra til å styrke klimaforskningen i NINA.
Å geleide fisk trygt forbi kraftverk krever kunnskap fra mange fagfelt. Da kommer det godt med at vår portugisiske postdoktor nærmest er et tverrfaglig team i seg selv.
Gamle eiker er levested for en rekke sjeldne arter, men slike eiker er mangelvare. Nå vil forskere framskynde trærnes aldringsprosess for å løse boligkrisen.
I motsetning til det man hittil har trodd viser ny forskning fra NILU og NINA at mikroplast ikke er en vesentlig kilde til miljøgifter i havhest. Sjøfugl får i seg det meste av miljøgiftene gjennom maten, konkluderer forskerne.
En ny NINA-rapport konkluderer med at vi vet for lite om hvordan havbruk kan forstyrre fugl og pattedyr.
Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Havforskningsinstituttet har i fellesskap klassifisert genetisk påvirkning av rømt oppdrettslaks på ville laksebestander. Basert på genetisk analyse av 20 000 laks klekket i naturen har forskerne klassifisert 125 laksebestander.
Ny rapport fra Vitenskapelig råd for lakseforvaltning.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: