Turistene som kommer for å se nordlyset skal helst forsvinne sporløst etterpå. Mange tenner på ideen om bålpanner istedenfor bål.
Hvordan vi samler og bruker data for å gi kunnskap og fortellinger som løser naturkrisen.
Vil du ha besøk av MoseVis? Vandreutstillingen er nå klar for å ta fatt på reisen rundt om i Norge.
Hvordan kan sykdommer som afrikansk svinepest og fugleinfluensa true matproduksjonen i Norge? Forskningsprosjektet MEATPOWER skal lete etter løsninger på hvordan vi kan håndtere og forhindre utbrudd av disse sykdommene på en bærekraftig måte.
Klimaendringer har mye større påvirkning på arktiske kystområder enn på land eller i åpne havområder viser ny forskning. Grunnen er at disse områdene blir rammet av mange faktorer på en gang. I en ny artikkel konkluderer forskerne med at endringene er nær umulig å stoppe.
DNA-analyser ved Norsk institutt for naturforskning viser at gullsjakalen som er påvist i Kåfjord i Troms har samme genetiske signatur som individer i Baltikum og Kaukasus. Den regnes for å være i ekspansjonsfronten for en art som sprer seg i Europa.
Den blodsugende parasitten hjortelusflue beveger seg stadig nordover i landet. Nylig ble den oppdaget i Orkland kommune i Trøndelag.
Fiske i marine verneområder fører til at korallrevene i Trondheimsfjorden blir skadet. Forskere anbefaler derfor å styrke vernet i disse områdene.
Veier, landbruk og mikro- og minikraftverk er bygget ut i verna elver i hele Norge. Nå skal forskerne i NINA på oppdrag fra NVE kartlegge hvor store inngrep som er gjort og hvilke naturverdier vi egentlig har igjen verna i vassdrag.
Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Skift skal gjøre hverandre bedre ved å øke samspillet mellom naturforskning og næringsliv.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: