Forekomsten av skjeggkre har økt dramatisk i Norge de siste årene. Da NINA-forsker Stein Ivar Johnsen fant skadedyret i sitt eget hus på Lillehammer gikk han vitenskapelig til verks for å bekjempe arten. Nå er huset helt fritt for skjeggkre.
79 nye arter i Europa er plassert på den globale rødlista for sopp. Mange av dem finnes i Norge.
I 2018 fylte stiftelsen Norsk instiutt for naturforskning 30 år. I den ferske årsmeldingen kan du lese mer om både jubileumsåret og alt det andre som hendte.
Forskerne i NINA har laget en enkel "oppskrift" for hva man skal gjøre om man får pukkellaks på kroken i sommer.
Fjellreven har gått tilbake på Varangerhalvøya. Avlsprogrammet for fjellrev satser på å styrke Fastlands-Norges nordligste bestand, og over halvparten av valpene som ble født i avlsstasjonen i fjor ble satt ut her.
I forbindelse med Trondheimskonferansen om biologisk mangfold, signerte NINA idag en ny samarbeidsavtale med UN Environment World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC).
Klimaendringene har ført til at Varangerhalvøya i Finnmark har blitt grønnere. Vel og bra for noen, men for ryper og vadefugl er grønt det samme som et rødt varselsignal. Grønt betyr nemlig flere eggtyver.
Det har lenge vært et mysterium hvorfor det er så stor forskjell i fargene på soppene. Forskere har nå funnet ut de soppene som lever i kaldt klima har mørkere farge.
Mye måker i byene er en advarsel om trøbbel på kysten, og verst står det til med krykkjene. Den lille måkefuglen er verken aggressiv eller stjeler mat, men søker vern hos mennesker mot naturlige fiender.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: