Nyheter

 

Bli med på gaupewebinar på fredag!

Publisert: 6. desember 2022
Tekst: Jan Arne Stokmo

NINA strømmer et nytt rovdyrwebinar fredag 9. desember klokka 1130 og tema denne gang er «Hvor gode er gaupetallene?». Se lenke til sendinga i denne saken!

Bli med på gaupewebinar på fredag!
Foto: Viltkamera.nina.no

Gaupebestanden i Norge overvåkes gjennom å registrere antall familiegrupper hvert år, som består av mordyr i følge med årsunger. Det er Rovdata, en egen enhet i NINA, som har ansvaret for overvåkingen av gaupe i Norge.

I dette webinaret kan du lære mer om hvordan overvåkingen foregår, og hvordan forskerne har utviklet metodene som benyttes i overvåkingen. Du får også høre om ulike metoder som benyttes til å vurdere hvor gode bestandstallene er.

Rekonstruerer bestanden

Forsker John Odden i NINA vil innlede om overvåkingen av gaupe, hvorfor og hvordan den utføres, avstandsregler etc. og hvor ofte radiomerkede familiegrupper fanges opp i overvåkingen.

NINA-forsker Neri Horntvedt Thorsen presenterer bruk av viltkamera for å overvåke gaupe og resultatene det gir, mens forsker Erlend Nilsen vil snakke om hvordan han kan benytte data på skutte gauper til å se på hvor gode bestandstallene er.

Velkommen til webinar!

Her finner du en lenke til arrangementet på Facebook

Webinaret strømmes direkte på NINAs Youtubekanal. Du kan se sendingen her (lenke).

Kontaktpersoner:

John Odden
Jan Arne Stokmo

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: