Etter å ha reist land og strand rundt for å lete etter snyltesmalmauren, var overraskelsen stor da forsker Arnstein Staverløkk oppdaget hvor nær han hadde vært hele tiden.
Gjenutsetting av laks innebærer nesten alltid en viss dødelighet, og kan medføre endringer i vandringsmønster. Men overlevelsen vil være svært høy dersom fisken håndteres riktig.
Den regulerte Tunnsjøen har gode bestander av både aure og røye, og tettheten av aure ser ut til å ha økt i løpet av de siste tiåra.
Hanngaupa M311, også kalt «Stupulen», var i april på sjeldent besøk ved innhegningen til hunngaupene i Namsskogan Familiepark. Se unike viltkamerabilder fra gaupekurtisen i saken.
I juni kommer en komplett og oppdatert oversikt over de norske humlene. Boka er skrevet av noen av Norges fremste humlekjennere, og er tilpasset alle nivåer.
Vannkvaliteten i de regulerte innsjøene på Sørlandet er nå så bra at påleggene om utsetting av fisk kan fases ut eller reduseres sterkt.
De nordiske landene og Estland har vurdert hvordan målet om restaurering av 15 prosent av ødelagte økosystemer kan nås.
Kartlegging av namsblank i Frøyningselva viser at bestanden er livskraftig og selvrekrutterende i denne sideelva til Namsen.
Ti år etter at en fjellrev fra Lierne ble hentet inn til avlsprogrammet for fjellrev, vandret barnebarnet hennes tilbake. Snart har halvparten av fjellrevene i Norge bakgrunn fra avlsprogrammet.
Godt smågnagerår i Nord-Norge kan bety at den sjeldne snøugla kan komme til å hekke i år. Meld fra om du observerer snøugle, er forskernes oppfordring.
Den 8. mai forsvarer Oddgeir Andersen sin doktorgradsavhandling ved Høgskolen i Hedmark, Campus Evenstad. Tittelen for avhandlingen er: Hunter characteristics and preferences for harvest control rules.
Norske forskere har satt en prislapp på urban natur for at vi skal forstå hvor uvurderlig den er for oss.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: