Nyheter

 

Velkommen til Lila Buckingham

Publisert: 12. september 2022
Tekst: MARCIS

Vi er glade for å ønske Lila Buckingham, som startet sin postdoktor ved NINA 1. september, velkommen til MARCIS prosjektet!

Velkommen til Lila Buckingham
Et av Lilas studiesteder fra doktorgradsarbeidet hennes: Treshnish Isles vest i Skottland. Foto: Lila Buckingham.

Lila har begynt hos oss med en fersk PhD fra UK Centre for Ecology & Hydrology (UKCEH) i Edinburgh, under veiledning av Francis Daunt, Maria Bogdanova, Jonathan Green (University of Liverpool) og Bob Furness (MacArthur Green). Lilas doktorgradsarbeid fokuserte på fordeling, oppførsel og energiforbruk til lomvi og alke utenfor hekkesesongen.

Lila brukte sporingsdata fra individer fra 12 ulike kolonier nord i Storbritannia for å undersøke  forskjeller i utbredelse og adferd utenom hekkesesongen. Basert på dette kvantifiserte hun sårbarhet for marine trusler på både arts- og populasjonsnivå. Lila har erfaring med å jobbe med sjøfuglsporingsdata, inkludert lysloggere med våt-tørr-sensor (GLS-loggere) og dykkeloggere som registrerer sjøtemperatur og dykkedybde, som vil være svært nyttig for hennes rolle i MARCIS-prosjektet.

Til venstre: alke med en lyslogger; høyre: lomvi med både lys- og dykkelogger. Foto: Andrew Carter.

Til venstre: alke med en lyslogger; høyre: lomvi med både lys- og dykkelogger. Foto: Andrew Carter.

I sin postdoc skal Lila jobbe med avansert modellering av hvordan menneskelige aktiviteter i det marine miljøet kan påvirke sjøfuglbestandene. For å gjøre dette, kommer Lila til å bruke sporingsdata fra sjøfugl, f.eks. fra lysloggere med våt-tørr-sensor, GPS-loggere og dykkeloggere, for å kvantifisere nåværende sjøfuglfordelinger, adferd og energiforbruk. Basert på nåværende og planlagt fordeling av marine stressfaktorer og informasjon om hvordan disse påvirker de forskjellige sjøfuglfuglartene vil hun etterfølgende modellere sjøfuglenes atferds- og energimessige responser på de ulike marine stressfaktorer.  Dette vil hun bruke til å modellere hvordan fordeling, adferd, energiforbruk og påfølgende overlevelse kan bli forandret som følge av dette. Resultatene fra disse modellene vil bli brukt til å estimere effekten av stressfaktorer på for eksempel sjøfuglers reduserte overlevelse eller unge-produksjon.

Velkommen med på laget, Lila!

Lila feirer sitt vellykkede PhD forsvar med en kake med alke-tema. Foto (og kake) av: Ruth E. Dunn.

Lila feirer sitt vellykkede PhD forsvar med en kake med alke-tema. Foto (og kake) av: Ruth E. Dunn.

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: