Nyheter

 

Vurderer verdien av norsk natur

Publisert: 28. oktober 2011
Tekst: Camilla Næss

Miljøverndepartementet oppnevner i dag et ekspertutvalg om verdien av økosystemtjenester. Signe Nybø, assisterende forskningssjef ved NINA, er et av utvalgsmedlemmene.

Vurderer verdien av norsk natur
Miljøverndepartementet oppnevner et ekspertutvalg om verdien av økosystemtjenester. Signe Nybø er et av utvalgsmedlemmene. Foto © NINA

Ifølge en pressemelding fra departementet skal utvalget peke på behov for bedre statistikk og indikatorer knyttet til økosystemtjenester. Videre skal utvalget peke på hvordan relevant kunnskap best kan formidles til dem som tar beslutninger - nasjonalt, i lokalsamfunn og i bedrifter. Utvalget skal ledes av adm.dir i Norsk Industri Stein Lier-Hansen.

– Dette blir et spennende og viktig arbeid, sier Signe Nybø, nyutnevnt utvalgsmedlem. Nettopp økosystemtjenester, eller naturgoder som vi liker å kalle det, er et av NINAs satsningsområder i tida framover. 

Nybø er biolog med allsidig erfaring innen forvaltning og forskning. Hun var prosjektleder for det norske Millenium Ecosystem Assesment i 2001, og har også ledet arbeidet med å utvikle Naturindeks for Norge.

Økosystemtjenester er et samlebegrep for alle de grunnleggende goder som naturen forsyner oss med, og som vi ofte har en tendens til å ta for gitt. Samtidig med at vi blir stadig flere mennesker på jorda beskattes ressursene hardere enn noen sinne. Det stadig økende behovet for rent vann, mat, drivstoff og brensel har ført til store endringer i naturen, og ugjenkallelige tap av en rekke arter og livsformer. Vi trenger å kommunisere betydningen av naturverdiene før de forsvinner. Økosystemtjenester setter naturen inn i en ny sammenheng, og gir oss et nytt verktøy for å kommunisere naturens verdi.

 

Les mer:

Hva er norsk natur verdt? Pressemelding fra Miljøverndepartementet 28.10.2011

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: