Nyheter

 

Bærekraftig besøksforvaltning i frilufts- og verneområder

Publisert: 8. september 2022
Tekst: Anne Olga Syverhuset

13. oktober 2022 inviterer NMBU i samarbeid med NINA til et heldagsseminar om besøksforvaltning på Vitenparken, campus Ås. Hvilke muligheter og utfordringer ser vi i dette feltet? Og hvordan kan besøksforvaltningen fremover bidra til ivaretakelse- og bærekraftig utvikling av frilufts- og verneområder?

Bærekraftig besøksforvaltning i frilufts- og verneområder
Foto: Vegard Gundersen / NINA.

Meld deg på her: https://www.deltager.no/event/besoksforvaltning_2022
 

Om seminaret

Frem til utbruddet av pandemien opplevde Norge en sterk vekst i det naturbaserte reiselivet, fulgt av en kraftig økning av norske borgeres friluftslivsutøvelse i både nærmiljø og feriereiser gjennom pandemiårene. Denne utviklingen har over tid aktualisert og tydeliggjort behovet for kunnskapsbasert og kapasitetstilpasset besøksforvaltning i norske frilufts- og verneområder.

Besøksforvaltning som fagområde er komplekst og berører en rekke ulike fagfelt og sektorer. Årets seminar vil favne bredt med planfaglige, juridiske, samfunnsfaglige, og økologiske perspektiver på besøksforvaltning. Formålet med seminaret er å skape en arena for å dele kunnskap og å synliggjøre fagkompetanse, stimulere til økt debatt om besøksforvaltning, samt å bidra til et møtested for studenter og relevante fagmiljø. 

Program og mer informasjon finner du her.

Invitasjon til å sende inn abstracts

Vi inviterer forskere, forvaltning, grunneiere og andre aktører som jobber med besøksforvaltning til å sende inn kortfattede abstracts (maks 200 ord og inntil en illustrasjon/figur/tabell) med ideer til poster, video eller annen faglig presentasjon for vurdering. Arrangørene legger opp til at seminaret blir et viktig møtested for de som jobber med besøksforvaltning i Norge og Norden, og dette er en god mulighet til å bidra inn i kunnskapsutvekslingen denne dagen.

Abstracts sendes til thomas.haraldseid@nmbu.no

Innsendte abstracts vurderes av arrangørene, og det gis tilbakemelding innen fredag 23. september. Det er interessant med bidrag som på ulike måter kan være med å belyse hvordan besøksforvaltning kan bidra til ivaretakelse- og bærekraftig utvikling av frilufts- og verneområder og lokalsamfunn, og utfordringer og muligheter i dette feltet.

Frist for innsending av abstract: fredag 16.september.

Her finner du en mal for abstracts.
 

Praktisk info

Eksterne deltagere betaler en avgift for måltider, studenter deltar gratis. Det vil være mulighet for å følge seminaret digitalt via strømming. 

Meld deg på her: https://www.deltager.no/event/besoksforvaltning_2022

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: