Nyheter

 

NINA Rapport 1000 – et viktig nummer i rekken

Publisert: 31. januar 2014
Tekst: Camilla Næss

NINA Rapport er en viktig kommunikasjonskanal for NINA: Nummer 1000 i rekken peker på betydningen av langsiktig miljøovervåking. 

NINA Rapport 1000 – et viktig nummer i rekken
Forskningssjef Inga E. Bruteig undersøker lavfloraen på en furustamme i Solhomfjell i Aust-Agder. Foto © Marianne Evju/NINA

–Jeg gleder meg over at vi nå publiserer NINA Rapport nummer 1000, sier adm. dir. Norunn S. Myklebust. 

Åtte år etter at NINA lanserte sin første åpne, digitale rapportserie slippes NINA Rapport 1000: Program for terrestrisk naturovervåking: Landsomfattande gjenkartlegging av epifyttvegetasjonen på bjørk i 2007 og 2012. 

 

Viktig rapport i viktig rapportserie

Overvåkingsprogrammet gir miljøforvaltningen kunnskap om langsiktige endringer i naturen, både naturlige og menneskeskapte. NINA kartlegger blant annet lav, moser, sopp og alger på trestammer over hele landet. 

–NINA Rapport 1000 er en viktig rapport. Det  langsiktige perspektivet  bak programmet er nettopp det som gir overvåkingen mening. Det er viktig at vi også viderefører overvåkingen i framtida, sier Myklebust. Viktig er det også at vi har lett tilgjengelige rapporter fra overvåking, forsknings- og utredningsarbeidet vårt.

–NINA Rapport er en sentral kommunikasjonskanal for NINA, og er vår hovedrapportering fra prosjektene til oppdragsgiver, sier Myklebust.  

De hittil 1000 rapportene som er utgitt i serien rommer blant annet kvalitetssikret og detaljert kunnskap, anbefalinger, trender og oppdagelser innen og på tvers av en rekke fagområder, arter og landegrenser.  

Siri Sæther, Adm.leder ved bibiloteket i NINA, opplyser at første nummer i NINAs rapportserie kom allerede i 2005. Rapporten ble arkivert på nett, fritt tilgjengelig for alle. 

–NINA har som et uttalt mål å levere kunnskap til bruk i politikk, forvaltning og verdiskapning. Da er åpenhet helt nødvendig. Både for etterprøvbarheten, og for å gjøre innholdet tilgjengelig for videre bruk, sier Sæther.

 

 
NINAs epifyttdronninger: Heidi Myklebost, Marianne Evju og Inga E. Bruteig (bildet), har sammen med Dagmar Hagen og Bodil Wilmann forfattet NINA Rapport 1000. Foto © C. Næss/NINA

 

NINA Rapport

NINA Rapport er vår rapportering til oppdragsgiver etter gjennomført forsknings-, overvåkings- eller utredningsarbeid. I tillegg favner serien mye av instituttets øvrige rapportering, for eksempel fra seminarer og konferanser, resultater av eget forsknings- og utredningsarbeid og litteraturstudier. 

 NINA Rapport 1000

Evju, M., Hagen, D., Bruteig, I. E., Myklebost, H. E. & Wilmann, B. 2014. Program for terrestrisk naturovervaking (TOV). Landsomfattande gjenkartlegging av epifyttvegetasjonen på bjørk i 2007 og 2012. − NINA Rapport 1000. 29 s.

 




Og et gjensyn med første nummer:  

Anker-Nilssen, T., Bustnes, J.O., Erikstad, K.E., Fauchald, P., Lorentsen, S.-H., Tveraa, T., Strøm, H. & Barrett, R. 2005. SEAPOP. Et nasjonalt sjøfuglprogram for styrket beslutningsstøtte i marine områder. Et nasjonalt sjøfuglprogram for styrket beslutningsstøtte i marine områder. - NINA Rapport 1. 66 pp.




Søk i NINAs publikasjoner for flere utgaver av NINA Rapport
    Skriv ut
    Søk etter nyheter
    Nyhetsarkiv

    Archive

    Norsk institutt for naturforskning

    NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
    Følg oss på: