Nyheter

 

Lajla Tunaal White er ny assisterende forskningssjef i Oslo

Publisert: 23. mai 2022
Tekst: Anne Olga Syverhuset

Lajla Tunaal White er økolog med lang er faring fra miljø- og landbruksforvaltning i Norge og England. I mai forlot hun jobben i Klima- og miljødepartementet for å bli assisterende forskningssjef ved NINA Oslo.

Lajla Tunaal White er ny assisterende forskningssjef i Oslo

1.mai startet Lajla Tunaal White i stillingen som assisterende forskningssjef i NINA Oslo.

– Vi er veldig glade for å få Lajla Tunaal White til NINA. Hun har en bred og svært relevant erfaring som vil komme til nytte for forskerne ved NINA Oslo og resten av NINA. Jeg ser fram til å samarbeide med henne om å videreutvikle avdelingen og forskningen i NINA, sier forskningssjef Kristin Thorsrud Teien.

Lang erfaring med tverrfaglig arbeid innen flere NINAs fagområder

White er halvt engelsk, halvt norsk, og har en bachelorgrad i biolog og en mastergrad i økolog fra universitetene i Leeds og Aberdeen. I England jobbet hun i en årrekke med forvaltning i skjæringspunktet mellom landbruk og miljø både ute på gårder i Nord-England og i London. I Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) jobbet hun blant annet med å utvikle et nytt miljøprogram i jordbruket, og hun hadde prosjektlederansvar og personalansvar.

Etter at White flyttet til Norge, jobbet hun i Landbruksdirektoratet, før hun siden 2011 har jobbet i Klima- og miljødepartementet (KLD). 
I KLD jobbet hun først mye med skog og landbruk, senere blant annet med landbruk og kulturlandskap og samarbeid med andre departementer innen temaene klima, forurensning og natur. Hun har sittet i Budsjettnemnda for jordbruket og i Statens forhandlingsutvalg for jordbruksopgjøret i flere år. White har også jobbet med internasjonale avtaler som CBD og ledet et nordisk prosjekt om naturbaserte løsninger. Hun arbeidet med utvikling av kunnskapsstrategien i KLD og har i tillegg jobbet med Horisont Europa.

–  Jeg har fått arbeidet bredt i skjæringspunktet mellom menneske og natur. Nå er jeg klar for NINA og nye utfordringer. Faglig sett blir det mange av de samme temaene jeg har jobbet med tidligere, men det blir gøy med mer fag og mindre politikk, sier White.

Kontakt: 

Lajla Tunaal White

Kristin Thorsrud Teien

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: