Nyheter

 

NINA inviterer til webinar om ulv

Publisert: 7. desember 2021
Tekst: Jan Arne Stokmo

Få arter i norsk natur vekker så sterke følelser som ulven. På onsdag klokka 11 vil du få servert kunnskap fra NINAs forskning på denne myteomspunnede arten. Husk at du også kan stille spørsmål til forskerne!

NINA inviterer til webinar om ulv
Foto: Viltkamera.nina.no

Du kan følge webinaret ved å klikke på denne lenken: https://youtu.be/Ll3-IAb4slw (YouTube)

Første foredragsholder ut er Olve Krange, seniorforsker i NINA, som vil presentere hva forskningen viser om nordmenns meninger om ulv. NINAs forskere har undersøkt hva folk syns om at vi har ulv i Norge, og hva de mener om å ha dem i naturen nær stedet de bor. Hvor store er forskjellene mellom by og land?

Ulvegenetikk

Neste foredragsholder er seniorforsker og genetiker Øystein Flagstad. Han vil snakke om den skandinaviske ulvebestandens opphav og knytte Vitenskapsmuseets nylig offentliggjorte rapport til tidligere forskning på feltet. Hybridisering med hund og hvorvidt det finnes hundeinnslag blant skandinaviske ulver vil også bli satt på dagsordenen.

Til slutt kan du høre seniorforsker John Linnell fortelle om den norske ulveforvaltningen i et europeisk perspektiv.

Still spørsmål underveis

Hvert foredrag er på cirka 10-15 minutter. Vi setter i tillegg av 15 minutter helt til slutt til å svare på spørsmål fra dere i publikum. Spørsmål sendes inn via chatten på YouTube eller via kommentarfeltet underveis i webinaret. 

Hvis du går glipp av direktesendingen, så frykt ikke. Vi tar opp webinaret og deler det på YouTube like etterpå. Har du gått  glipp av våre tidligere webinarer kan du se dem her: 
Møter med rovdyr: https://youtu.be/mpU_PVLap34?t=999
Beitedyr og rovdyr: https://youtu.be/uwks-D_gIFE?t=411
 

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: